16. oktober 2018
120 børnehavebørn fik fredag på Hillerød Bibliotek en forsmag på Den Levende Julekalender. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

120 børnehavebørn fik fredag på Hillerød Bibliotek en forsmag på Den Levende Julekalender. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Julekalenderen bliver atter levende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Julekalenderen bliver atter levende
Hillerød - 18. november 2017 kl. 05:56
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Tore G. C. Rich
120 børn fra syv børnehaver i Hillerød fik fredag lov til at tage forskud på glæderne i Hillerøds Levende Julekalender, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den Levende Julekalender i Hillerød er for længst blevet en fasttømret tradition, som bringer ekstra liv, glæde og eventyr ind i julemåneden for børnene. Kalenderen blev til i 2011 i samarbejde med teatergruppen Mastodonterne, FrederiksborgCentret, Frederiksborg Amts Avis og C4. Som dengang og hvert år siden er børn strømmet til Torvet hver dag den 1. til 24. december for med de levende, skøre og sjove nisser fra Nissekorpset, spillet af Mastodonterne, at drage af sted i en ombygget brandbil ud til byens butikker. I hver butik gemmer en (dukke)nisse sig, som børnene skal finde, og der bliver læst et kapitel af årets juleeventyr.

Hvert år er der en ny forklaring på, hvorfor 24 nisser har gemt sig, og i går blev noget af sløret løftet for årets julehistorie, da frøken jul fortalte »0. kapitel« for de 120 børnehavebørn på biblioteket.

Her fremgik det, at Hugo Drillenisse laver en juleleg i Julerød, der ender med at 24 nisser stikker af til Hillerød, og så må Nissekorpsets 12 nisser atter i aktion, så det igen kan blive jul i Hillerød.

Den Levende Julekalender begynder klokken 17.00 alle hverdage på Torvet fra 1.-24. december, lørdage og søndage er det klokken 11.00.

Børnehavebørnene har lavet 24 billeder, som alle 24 kan ses på børnebiblioteket i Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, fra den 1. december. Hver dag præsenteres et nyt billede på Den Levende Julekalenders Facebookside af samme navn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk