25. januar 2020
Tilbygningen til Foss?  nuværende domicil er næsten ligeså stor som den eksisterende bygning. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Tilbygningen til Foss? nuværende domicil er næsten ligeså stor som den eksisterende bygning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: - Hvad kan man få for 175 millioner kroner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: - Hvad kan man få for 175 millioner kroner?
Hillerød - 29. juni 2018 kl. 05:58
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På 200. dagen efter statsminister Lars Løkke Rasmussen i oktober 2017 tog første spadestik til udvidelsen af Foss' domicil i Hillerød, kunne virksomheden i går holde rejsegilde på den nye bygning, der allerede er døbt FIC2 - Foss Innovation Center 2.

Og der var godt fyldt op af medarbejdere og gæster mellem de rå betonvægge i den nybyggede kælder, med kig op gennem tre etager til den knaldblå himmel, den obligatoriske grankrans, det flagrende dannebrog og den store kran, der tårner højt over byggepladsen.

En byggeplads, hvor Foss nu bruger 175 millioner kroner på en udvidelse af de fysiske rammer i Hillerød, bare fem år efter at Kronprins Frederik indvidede det nybyggede domicil, FIC1. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er en stor fornøjelse at stå her i dag og være med til at holde rejsegilde. Selvom der resterer en smule arbejde, før det skal tages i brug, så anses bygningen for etableret på nuværende tidspunkt, og så skal man holde rejsegilde, sagde Peter Foss, bestyrelsesformand i Foss, som i sin tale forklarede om baggrunden for, at Foss allerede har vokseværk igen.

- Det går rigtig godt for Foss. Det gør det, fordi vi har rigtig dygtige og engagerede medarbejdere, som skaber resultater og fremgang. Det gør, at vi skal bruge endnu flere medarbejdere og derfor har brug for mere plads. Så det er rigtig sjovt at indvie en ny bygning, men det er meget mere vigtigt og mere glædeligt, at vi har nogle dygtige medarbejdere til at fylde lokalerne ud, sagde Peter Foss, som til slut i sin tale opremsede hvad man egentlig kan få for de 175 millioner kroner, Foss har investeret i udvidelsen.

- Vi kommer til at få et rigtig flot byggeri. Vi får en ny hovedtrappe, vi får 10420 m2, heraf 1800 m2 i kælderen, oveni de nuværende 13650 m2 med 3800 m2 kælder. Vi får 420 nye skrivebordspladser, fordelt på tre etager, vi får 160 m2 kemilaboratorium, 130 m2 ekstra kantine, 35 mødelokaler i forskellige størrelser, 330 m2 ny omklædning og fitnessfaciliteter, 186 nye parkeringspladser og 600 m2 solceller på taget. Det er helt utroligt, hvad man kan få for 175 millioner kroner, sagde han.

Foss Innovation Center 2 forventes at stå klar i april 2019.