18. december 2017
Jan Jensen og Jens Lykkebo fra  Alternativet, som man kan stemme på for første gang ved et kommunevalg. Foto: Janne Mulvad
gallery icon

Se billedserie

Jan Jensen og Jens Lykkebo fra Alternativet, som man kan stemme på for første gang ved et kommunevalg. Foto: Janne Mulvad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Politisk kultur på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Politisk kultur på Torvet
Hillerød - 22. september 2017 kl. 20:57
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var popcorn, bolcher og valgbrownies. Og der blev delt brochurer ud, trykket hænder og luftet partijakker. Politikerne benyttede kulturnatten til at tage hul på de næste to måneders valgkamp frem til kommunevalget den 21. november.

arrow Læs også: Video: Kulturnatten sættes i gang med festligt optog

Side om side havde partisoldater, spidskandidater og borgmesterkandidater rejst pavilloner og stod klar til at udbrede budskabet om, at valget nærmer sig - og hvor man skal sætte sit kryds. En af dem var borgmester Dorte Meldgaard, som stod klar sammen med de andre grønklædte konservative.

- I går var der to måneder til kommunalvalget og man kan sige, at vi har skudt valgkampen i gang i dag, Husk at stem, når tiden nærmer sig, og kom også ned og mød politikerne når vi er på gader og stræder i kommunen, sagde hun, da avisen var forbi for at få en kommentar - og for at høre, hvad de helt almindelige mennesker i Hillerød gerne vil have ændret.

Vi mødte blandt andre Ellen Nielsen, som er flyttet til Hillerød for kort tid siden, og pendler til København fra Hillerød, og hun er rigtig træt af at holde i kø på Hillerødmotorvejens forlængelse.

- Jeg synes, en væsentlig ting er omkring vores infrastruktur, at man får forlængelsen udviet, så man ikke skal holde i kø, sagde hun.

Et ungt par kom gående med deres lille datter i klapvogn.

- Jeg kunne godt tænke mig, at det var lidt mere tydeligt at se, hvad de bruger vores penge på i daginstitutionerne. Vi har en lille datter, og det er ikke helt tydeligt at se, hvad de bruger pengene på, sagde den unge mor.

Ann Kristine Sandau og hendes søn Philip fortalte i Slotsgade, at der ikke længere var noget køleskab i Philips skole, Hillerødvestskolen i Alsønderup

- Vi savner køleskabe på skolerne. Vi er forældre, der gerne vil sponsorere det, vi vil gerne selv vedligeholde og rengøre det, men desværre har vi fået at vide, at det kan ikke lade sig gøre, sagde Anne Kristine Sandau.

Ægteparret Solveig Larsen og Keld Larsen havde en klar bøn til politikerne.

- Jeg synes, at de burde forpligtige sig på, at den der har fået flertallet også er forpligtiget til at have borgmesterposten, så vi er sikre på, at den der har flertallet også får magten, sagde Solveig Larsen.

- Så slipper vi for de aften- eller natteforhandlinger, der har været i Hillerød og andre steder. Slut med det der, man skulle næsten lave det ved lov - det største parti, den der har flest mandater, får borgmesterposten. Det er det eneste rigtige, sagde Keld Larsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk