18. oktober 2021
Sumobryderlatteren fik de 12 kvinder til at hyle af grin. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Sumobryderlatteren fik de 12 kvinder til at hyle af grin. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Ejvind sætter gang i lattermusklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Ejvind sætter gang i lattermusklerne
Hillerød - 20. marts 2017 kl. 05:51
Af Ann-Sophie Meyer

Ejvind Jacobsen fra Hillerød arbejder som latterkonsulent. Han har rejst rundt i det meste af Europa og USA for at blive klogere på, hvad latter er, hvad den kan, og hvad den gør ved mennesker.

Han tager rundt til alt fra fester til firmaer, for at gøre folk klogere på, hvorfor det er sundt at grine hver dag, og hvordan latter kan være med til at forbedre tilværelsen. Lørdag fik Frederiksborg Amts Avis lov til at tage med Ejvind Jacobsen på arbejde.

arrow Læs også: Video: Ejvind udskiftede tv-branchen med latter

I et luksuriøst sommerhus på Solbakkevej, sidder 12 kvinder og kigger afventende på Ejvind Jacobsen, da han træder ind. Nogle stykker har allerede fundet smilet frem, mens andre ser en smule skeptiske ud.

- Det, vi skal lave, det er noget, der er vigtigt at gøre hver dag. Det tager cirka 10 minutter om dagen, og det er noget af den bedste motion, man kan få, siger den selvstændige latterkonsulent Ejvind Jacobsen, da han skal præsentere dagens sjove indlæg for de 12 kvinder, der holder polterabend.

Da opvarmningen er klaret, og deltagerne har fået farve i kinderne og sved på panden, byder latterkonsulenten på alt fra arbejdslatter og festlatter til sumobryderlatter og bekymringslatter.

- Hvis man gør det her hver morgen, inden man går ud ad døren, får man en bedre dag. For latter sender signaler til hjernen, som så frigiver dopamin og endorfin, siger Ejvind Jacobsen om den ene slags latter, han præsenterer dem for.

Mellem de høje grin er der også sat tid af til teoretisk viden om latter og dens funktioner. Ejvind Jacobsen fortæller blandt andet, at latter er godt for blodtrykket, og at voksne griner 15-20 gange om dagen, mens børn griner mellem 300 og 400 gange dagligt.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Rejser du til udlandet i år?