19. november 2017
Børnene var meget fascineret af Mikkel Wibergs fortælling om, hvordan geviret bliver brugt i kamp. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Børnene var meget fascineret af Mikkel Wibergs fortælling om, hvordan geviret bliver brugt i kamp. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Eghjorten er mere end en legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Eghjorten er mere end en legeplads
Hillerød - 19. oktober 2017 kl. 05:34
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efterårsferien har Naturlegepladsen Eghjorten slået dørene op til Åben Naturskole, hvor børnene kan få lov til at komme helt tæt på de udstoppede dyr og møde dem i øjenhøjde.

Martin Wiberg, der står for det daglige ansvar, er begejstret for arrangementet.

- Det er super godt med de her arrangementer. Vi hjælper folk til at komme ud i naturen og få oplevelser, som de ikke normalt ville få, siger Martin Wiberg og fortsætter:

- Eghjorten er mere end en legeplads. Området kan noget andet, og det er det, som vi vil vise med de her Åbent Hus dage, kommende arrangementer og videoer på Facebook herude fra.

I hytten ved Naturlegepladsen er der i værkstedet lagt op til, at man kan lave egne lysestager af birkestammer og snitte snurretoppe. På bordene, hylderne og gulvet i hytten er mange af skovens dyr repræsenteret - både dem der færdes i luften og på landjorden. Men det er det store gevir i hjørnet af hytten, som fanger børnenes opmærksomhed.

- Prøv at forestille dig at have sådan et stort og tungt gevir på hovedet, siger Martin Wiberg til børnene, mens han løfter det store gevir op til sit eget hoved. Der går ikke lang tid, før en af børnene selv vil prøve at have det store gevir for panden.

De fremmødte børn kigger fascineret på geviret fra hjorten, mens Martin Wiberg livagtigt fortæller om, hvordan det bliver brugt i kampen om hunnerne.

Oliver Tregub på 7 år er en af de mange børn, som har besøgt Naturlegepladsen i efterårsferien.

- Prøv lige at mærke fjerene Lenny. De er altså rigtig bløde, siger Oliver Tregub.

Der går ikke mange sekunder før Lenny Stilhoff Hammer på 6 år står ved Olivers side og klapper det udstoppede dyr. Den chance skal Lenny Stilhoff Hammer ikke gå glip af. Hverken Oliver eller Lenny har prøvet at røre ved skovens dyr før, så derfor var det noget helt særligt at komme så tæt på for de to drenge.

Det er Ole og Tanja Rasmussen, som har taget deres børnebørn med på Naturlegepladsen på opfordring fra en kollega. Turen skulle ellers være gået til Zoologisk Have, men i stedet tilbragte de dagen på Naturlegepladsen.

Eghjorten vil ifølge Martin Wiberg gerne være kendt for mere end blot en legeplads. Derfor afholder de åbne arrangementer, hvor alle er velkomne. Den næste begivenhed, som finder sted på Eghjorten, er Store Hundedag den 29. oktober, hvor Nordsjællands Politi også deltager.

- Det er en begivenhed, som henvender sig til hundeejere, men også familien Danmark, da man blandt andet kan få lov til at sidde i en politibil, klappe de forskellige hunde og være med i forskellige aktiviteter på dagen, siger Martin Wiberg.

Martin Wiberg glæder sig over alle de åbne arrangementer, som bringer nyt liv til skoven.

- Arrangementerne inviterer folk herud, som normalt måske ikke ville komme forbi. Her i efterårsferien har vi haft besøg af mange forskellige mennesker - både nogen som plejer at komme herude, men også nogen som ikke har været her før, siger Martin Wiberg.

Det er sidste dag i dag, hvis man skal nå at besøge Åben Naturskole på Eghjorten. Der er åbent fra 9-14 til og med i dag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk