15. juni 2021
Kunstneren Stine Gro fremviser sin lysudstilling i Cisternen på Bredevang. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Stine Gro fremviser sin lysudstilling i Cisternen på Bredevang. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Universet møder havet i Cisternen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universet møder havet i Cisternen
Hillerød - 11. marts 2016 kl. 08:41
Af Jeppe Jul Garnak

- Når der er lys midt i mørket, bliver man draget mod det. Så ser man kun det, der bliver lyst op. Man behøver ikke se om væggen er hvid eller alt muligt andet, siger Stine Gro. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hun er 28 år, uddannet fra Odense Kunstakademi i 2014 og bor i København. I weekenden udstiller hun i den nedlagte cisterne på Bredevang i Hillerød som del af Hillerød Kunstdage, hvor en lang række kunstnere udstiller på i alt 13 adresser fordelt over store dele af Hillerød.

- Det er en sammenstilling af gamle astronomiske instrumenter og kameraer, ting der har med lys at gøre, forklarer Stine Gro om udstillingen, som hun har arbejdet på i fire måneder.

Inde i den fugtige cisterne, hvor solens stråler sjældent når frem, og hvor der lugter mere af jordslået badeværelse end moderne kunstmuseum, har Stine Gro blandt andet stillet et mikroskop, en lyskasse og en miniprojektor op på hver sin plads. Instrumenterne står på toppen af spinkle stativer i træ, som hun selv har bygget på sin farfars gamle værksted på Vesterbro i København. Instrumenterne er kun lyst op af små spotlys, der får dem til at træde frem i rummet.

Alle instrumenterne viser tang på forskellige måder. I mikroskopet kan man se detaljerne helt tæt på, i lyskassen er det svært at fokusere og projektoren, den kaster tangen op i stor størrelse på væggen. Det giver forskellige måder at se det samme materiale på, forklarer Stine Gro.

Udstilling indvies officielt af borgmester Dorte Meldgaard fredag klokken 18, men åbner allerede for offentligheden klokken 15. Lørdag og søndag er udstillingen åben mellem 11.00 og 18.00.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?