28. februar 2020
- Vi ville vise, hvor fantastisk og farverigt UCC er, selv når alle de hvide døre er lukket ud til gangene, fortalte Kristoffer Ørum. Han står sammen med Anders Bojen bag udsmykningen.
- Vi ville vise, hvor fantastisk og farverigt UCC er, selv når alle de hvide døre er lukket ud til gangene, fortalte Kristoffer Ørum. Han står sammen med Anders Bojen bag udsmykningen.
Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik digital kunst indviet på UCC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik digital kunst indviet på UCC
Hillerød - 25. september 2015 kl. 05:01
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag kunne Professionshøjskolen UCC i Hillerød endelig afsløre udsmykningsprojektet »En Krop Har Mange Lemmer«.

I 2010 - før campussen overhovedet blev taget i brug af UCC - satte en arbejdsgruppe sig sammen og søgte Statens Kunstfond om penge til et kunstprojekt til uddannelsesinstitutionen. Siden blev billedkunstnerne Anders Bojen og Kristoffer Ørum koblet på, og i går - fem år senere - kunne projektet endelig afsløres, da tidligere næstformand i UCCs bestyrelse, Leo Hindskov, trykkede på knappen på fjernbetjeningen og tændte den største skærm.

Udsmykningen er digital og er fordelt på 31 skærme, der er hængt op rundt omkring i bygningerne. Den er foranderlig og ændrer sig løbende på baggrund af datainput fra blandt andet UCCs egne datesystemer, hvilket vil sige, at blandt andet de studerendes skemaer er blevet oversat og lagt ind i systemet. På skærmene kan man i forskellige udsnit se, hvor eleverne har undervisning, hvor kantinepersonalet befinder sig og så videre. Hver studieretning og medarbejdergruppe har sit eget symbol. I øjeblikket kan man kun se, hvor folk burde være ud fra deres skema, og ikke om de for eksempel er på toilettet i stedet for. Men på længere sigt er det meningen, at hver enkelt studerende skal kunne ses på skærmen - dog uden at det resulterer i overvågning.

Ud over de hvide pletter, som er eleverne, løber grønne, røde og blå prikker rundt på skærmen. Det er de administrative, økonomiske og sociale energier, der er på UCC's område. Når der for eksempel kommer SU ind på de studerendes konti, vil de blå prikker vælte ind over skærmen. På samme måde er det mest spændende at se på skærmene om morgenen, når de hvide studerende-pletter spæner ind i klasseværelserne fra områder uden for skærmen.

Høj international klasse

UCC Campus Nordsjælland har budgetteret med to millioner kroner for projektet, hvoraf Statens Kunstfond har givet 75 procent.

Katja Bjørn fra kunstfonden brugte de helt store ord, da hun holdt tale:

- Det er meget meget svært ikke at boble over af begejstring. I har fået et værk, som kan noget helt særligt. I har fået et værk, som ER stedet her, og som tager pulsen på jer. Jeres værk ER jer og ER jeres sted. Det kræver selvfølgelig noget af modtageren. Det er i mine øjne af meget højt internationale niveau. Det er helt unikt på verdensplan, sagde hun.