21. oktober 2019
Frivilligcentret drømmer om at udbrede trivselsgrupper for børn og unge på flere af Hillerøds skoler. Fra venstre er det Lisbeth Mosgaard, der er frivillig gruppeleder i Frivilligcentret, Steen Hartmann fra Grønnevang Skole, og til højre er det børne- og ungekoordinator Eva Christensen fra Frivilligcentret. Foto: Sabine Lai Ovesen
Frivilligcentret drømmer om at udbrede trivselsgrupper for børn og unge på flere af Hillerøds skoler. Fra venstre er det Lisbeth Mosgaard, der er frivillig gruppeleder i Frivilligcentret, Steen Hartmann fra Grønnevang Skole, og til højre er det børne- og ungekoordinator Eva Christensen fra Frivilligcentret. Foto: Sabine Lai Ovesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unges trivsel skal blomstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unges trivsel skal blomstre
Hillerød - 16. januar 2016 kl. 09:54
Af Sabine Lai Ovesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frivilligcentret og Grønnevang Skole har succes med et projekt med trivselsgrupper for børn på skolen. Nu drømmer de om, at forsøget udbredes til flere skoler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Seks elever på Grønnevang Skole har i efteråret gået i en trivselsgruppe for skilsmissebørn. Her har de kunnet hygge sig og tale om de ting, de gik og tumlede med. Nu er anden gruppe startet op, og pilotprojektet er indtil videre en så stor succes, at Frivilligcentret drømmer om at udbrede det til andre skoler i kommunen.

Et trygt rum for børnene
Frivilligcentret og Grønnevang Skole startede et samarbejde i foråret sidste år, og de var derefter klar til at starte deres første gruppe for skilsmissebørn ved skolestart i sensommeren 2015.

- Jeg synes, det var en ekstremt positiv oplevelse at se de børn turde lukke op. Jeg var spændt på, om vi kunne skabe et frirum, som gjorde, at de ville åbne op, men det lykkedes, synes jeg, fortæller specialpædagogisk konsulent Steen Hartmann fra Grønnevang Skole.

Han ledte den første gruppe sammen med børne- og ungekoordinator Eva Christensen. Derudover var frivillig fra Frivilligcentret Lisbeth Mosgaard med som »føl«.

De seks deltagende børn mødtes hver torsdag i to timer, hvor de hyggede med de tre voksne i form af spil, bagning eller gåture.

- Det er humlen ved trivselsgrupperne, at der er et trygt rum, hvor de kan tale om de lette og svære ting, siger Eva Christensen, der oplevede, at projektet var en succes:

- Forældrene mente, det havde været positivt. Og en del af børnene så ud til at profitere af at være der, uddyber hun.

Handler om at forebygge
Projektet handler ikke om at behandle svære problemer, men om at forebygge, at små problemer kan vokse sig større.

- Når børn og unge ikke trives, så vil det ofte have en indvirkning på, hvordan de lærer i skolen, men det kan også have en indvirkning på deres sociale liv, og hvordan de indgår i fællesskaber, siger Eva Christensen, der nævner, at børn og unges problematikker kan føre til for eksempel psykiske vanskeligheder som depression og ensomhed.

Og det behøver ikke kun være fokus på skilsmissebørn.

Der er blandt andet også opmærksomhed på de såkaldt »stille piger«, der ikke siger noget i timerne, og som kan føle sig uden for.

- Det, vi kan forebygge, er, at de ikke ryger ud i den her følelse af at være isolerede og ikke at blive taget alvorligt, som kan bringe dem manglende selvværd, uddyber børne- og ungekoordinatoren.

Vil udvide projektet
Drømmen er at udvide konceptet fra Grønnevang Skole til andre skoler i kommunen.

Det vil sige, at en frivillig fra Friviligcentret og en ansat på den pågældende skole sammen leder en trivselsgruppe med maks otte børn, hvor de mødes otte gange.

Grønnevang Skole vil gerne komme på op fire grupper om året for både de mindre og større børn. De håber allerede på at kunne starte en skilsmissegruppe op for de større børn snarest.

Friviligcentret leder lige nu efter frivillige, der kan lede de nye trivselsgrupper, og de er ved at udvikle en tre dages uddannelsesdag for nye gruppeledere, så de også kan få kendskab til projektet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede