4. august 2021
Desiree Grandjean hjælper en af sine elever i 8.S. med at finde rundt i kringlede forbrugerregler.Foto : Signe Mereta Lauesen.
gallery icon

Se billedserie

Desiree Grandjean hjælper en af sine elever i 8.S. med at finde rundt i kringlede forbrugerregler.Foto : Signe Mereta Lauesen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge rustes til sikker nethandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge rustes til sikker nethandel
Opdateret 16. december 2014 kl. 09:08
Hillerød - 11. december 2014 kl. 06:13
Af Signe Mereta Lauesen

Eleverne kigger intenst på hver deres computerskærm, hvor den ene side efter den anden viser smart mærketøj, sko og helt fantastiske tilbud. Selvom timen er i fuld gang, så er eleverne i 8.S. på Kornmarkskolen ikke ved at skulke fra undervisningen. Dagens tema er nemlig sikker handel på nettet, og de er ved at tage en test, hvor de skal spotte fuphjemmesider.

- Hvad har i lagt mærke til på de her sider, spørger klasse ene klasselærer Morten Porsgaard.

- Der er ikke noget telefon nummer, byder én af eleverne ind. Andre tilføjede hurtigt, at der også mangler et e-mærke, og at der stod en gmail som adresse.

- Hvad med sproget, spørger Morten Porsgaard og svarer selv på spørgsmålet:

- Der er vist nogen, der ikke har fuldt med i dansktimerne, for det er meget dårligt formuleret, og nogle ord er slet ikke blevet oversat, siger han, men understreger:

- Selvom tillid er nødvendigt for at handel er muligt, så skal man huske at være opmærksom på, hvem er det rent faktisk, som man handler med.

Jule kampagne

Dagens tema i 8.S. er en del af en ny kampagne lavet i samarbejde med DR Skole med støtte fra Det Kriminalpræventive Råd. Kampagnen er blevet lanceret netop nu for at få budskabet ud, mens mange leder efter julegaver på nettet.

- Ved at være opmærksom på, hvordan man spotter en fupbutik, er der større sandsynlighed for, man også modtager den julegave, man i god tro har bestilt på nettet, udtaler politikommissær Johannes Sølvsten Jönsson fra Nordsjællands Politi.

Han arbejder med at efterforske cybercrime og ser en klar udfordring med i at komme netsvindel til livs.

- Vi bruger rigtig meget energi på at stoppe fuphjemmesider, men der kommer hele tiden nye sider og nye måder at snyde på. De bliver efterhånden også sværere at gennemskue. Derfor er det vigtigt at få klarhed over, hvad man skal holde øje med, siger Johannes Sølvsten Jönsson.

Læs mere om sikker internethandel i Frederiksborgs Amts Avis torsdag

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?