23. september 2019
Der bliver arbejdet hele dagen og også om aftenen for at få det første shelter færdig, der skal stå klar til den 25.-26. maj, hvor der afholdes en stor klimafestival i Hillerød, der blandt andet skal være ved Wall of Change på Milnersvej.Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver arbejdet hele dagen og også om aftenen for at få det første shelter færdig, der skal stå klar til den 25.-26. maj, hvor der afholdes en stor klimafestival i Hillerød, der blandt andet skal være ved Wall of Change på Milnersvej.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge bygger nyt sted at hænge ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge bygger nyt sted at hænge ud
Hillerød - 15. maj 2019 kl. 05:16
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver høvlet, savet og banket på græsplænen ved Hillerød Tennisklub i disse dage. Med udsigt til den nye Wall of Change arbejder en gruppe unge i denne og næste uge på at få bygget et shelter og et bålsted. Senere kommer to shelters mere til samt et udekøkken af genbrugsmaterialer.

- Ideen udsprang faktisk fra en Facebook-chat, hvor der var nogle, der spurgte, om vi ikke skulle bygge et shelter, og så kørte det på skinner derfra. Her er ikke rigtig nogen naboer, så det er det ideelle sted at komme og hygge sig, fortæller Emil S. Christoffersen, der sammen med Mark Keblovszki er tovholdere på projektet.

De to går begge på Grundtvigs Højskole på holdet »Gør en forskel«, og de håber, at det nye sted kan være med til at gøre en forskel for Hillerøds borgere.

Lynhurtige tilladelser
På under en uge fik de unge de nødvendige tilladelser fra Hillerød Kommune på plads, og derfor kunne arbejdet gå i gang mandag morgen i denne uge.

- Kommunen var god til at rykke på det, men vi serverede sådan set også det hele for dem. Vi bygger det selv, og de skal ikke selv stå for noget. Man kan skille den ad og rykke rundt på den. Det eneste, den hviler på, er fire sten, siger Mark Keblovszki.

Med i projektet er foruden Grundtvigs Højskole også Adventure Park, Street-Lab, erhvervsskolen Conzept, Levuk og Skovskolen.

- Vi ville gerne have, at en masse unge kom med i projektet, så de selv har ejerskab over det, siger Emil S. Christoffersen.

De to tovholdere understreger, at det nye område er for alle - unge, gamle, voksne og børn. Alle har mulighed for at tage på skovtur eller overnatte i shelterne.

Det første shelter skal være færdig i slutningen af næste uge, hvor der bliver afholdt en klimafestival i Hillerød. De to andre sheltere og det nye udekøkken bliver bygget efterfølgende. Projektet er støttet økonimisk af forskellige fonde, Hillerød Kommune og Levuk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede