6. august 2020
Ejerstrategien skal gøre mål og værdier helt klare for Hillerød Forsyning. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Ejerstrategien skal gøre mål og værdier helt klare for Hillerød Forsyning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt forsyning skal have nye mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt forsyning skal have nye mål
Hillerød - 02. juli 2020 kl. 05:23
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad skal Hillerød Forsyning have som mål? Det spørgsmål har Hillerød Kommune nu lagt ud til borgerne, som frem til den 6. august kan give deres mening til kende og komme med input til Hillerød Forsynings nye ejerstrategi.

Ejerstrategien er nemlig netop nu i høring, og den skal gøre forventningerne til forsyningsselskabets mål og værdier helt klare.

- Kort sagt skal ejerstrategien være et signal til selskabet fra ejeren (Hillerød Kommune, red.) om, hvor fokus i selskabet skal være. Det er et udtryk for de forventninger, byrådet som ejer har til selskabet, forklarer Klaus Markussen (V), 1. viceborgmester og formand for Hillerød Forsyning.

Mens ejerstrategien ikke skal overtage bestyrelsen i Hillerød Forsynings arbejde, skal den alligevel fungere som en rettesnor for forsyningsselskabet.

- Der har eksempelvis kørt en diskussion om åbenhed og transparens i Hillerød Forsyning, og der kan byrådet som ejere sige, at vi ønsker Hillerød Forsyning skal fortsætte med en høj grad af åbenhed. Samtidig er Hillerød Forsyning jo motoren i den grønne omstilling, og Hillerød Forsyning spiller en stor rolle i at passe på vores miljø, så det vil også indgå i strategien, hvordan forsyningen kan hjælpe Hillerød Kommune med at nå de mål, vi har sat os på klima- og miljøområdet.

Gennem de seneste måneder har Hillerød Forsyning oplevet massiv omtale. Først vakte lønnen på 1,8 millioner kroner til Hillerød Forsynings øverste direktør, Søren Støvring, forargelse, da det kom frem, at direktørlønnen ligger i top blandt forsyningsselskaber på Sjælland. Senest har det vakt kritik, at Hillerød Forsynings direktører er godt kørende i fabriksnye Mercedes'er, Jaguar og Volvo V90 med læderkabine, som forsyningen har leaset.

De sager er svære at holde helt adskilt fra den nye ejerstrategi, siger Klaus Markussen.

- Jeg tror, det er svært at skille tingene helt ad, men jeg synes, byrådet i en ejerstrategi skal lægge vægt på de ting, der er vigtige for byrådet, nemlig hvad det er for nogle opgaver, man gerne ser Hillerød Forsyning løse, og hvordan Hillerød Forsyning også har et samspil med andre end kommunen - nemlig borgerne og virksomhederne, siger Klaus Markussen, som dog fastholder, at en ejerstrategi ikke skal være en moralsk rettesnor.

- Jeg forventer, at byrådet holder sig til at give Hillerød Forsyning en vej at køre på, som er velafstribet i forhold til, hvad det er for nogle opgaver, man gerne vil have Hillerød Forsyning til at løse.

På trods af de seneste måneders dårlige omtale frygter Klaus Markussen ikke, at høringssvarene til den nye ejerstrategi vil flyde over med kommentar om forholdene i Hillerød Forsyning.

- Man kan jo godt få den tanke, at der måske vil komme mange kommentarer om de ting, men alternativet ville være, at vi ikke inddrog borgerne, og det ville jeg ikke anbefale, for jeg synes, det er vigtigt, vi får input fra vores borgere. Det er en invitation til, at man engagerer sig og gør det ordentligt. Det kan da være, nogle af de mest ekstreme ytringer, som jeg er stødt på i denne her debat om Hillerød Forsyning, må modereres på en eller anden måde, siger Klaus Markussen, der dog understreger, at det er op til borgerne, hvilke meninger de vil bede byrådet tage med i deres overvejelser.

- Som politikere er vi jo interesserede i at få indtryk og input til både stort og småt, og jeg håber, mange vil byde ind, siger han.

Udkastet til ejerstrategien kan findes på Hillerød Kommunes hjemmeside, og det er også her, man kan give sit besyv med.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?