9. juli 2020
I det ene projekt er hotelkomplekset barberet ned i fire etager, men til gengæld går det ud over gårdrummet. Visualisering: Mikkelsen Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

I det ene projekt er hotelkomplekset barberet ned i fire etager, men til gengæld går det ud over gårdrummet. Visualisering: Mikkelsen Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To veje for hotel på Markedspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To veje for hotel på Markedspladsen
Hillerød - 05. december 2018 kl. 06:54
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal PFA's hotelprojekt på Markedspladsen være fem etager højt og rumme et spændende gårdmiljø med naturlig passage for forbipasserende, eller skal det ned i fire etager med en mere lukket gård?

arrow Læs også: Forslag: Hotel bygges i fire-fem etager

Der er to nye projekter at vælge imellem fra Mikkelsen Arkitekters hånd, og planen er, at borgerne inviteres til et møde, hvor de to projekter fremlægges, inden et af projekterne udvælges. Først skal Markedspladsen igen på politikernes dagsorden i denne og næste uge, når politikerne ser nærmere på de to skitseprojekter.

Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalget (ABT-udvalget) skal i dag, onsdag, beslutte, om det vil indstille til Økonomiudvalget, at de to projekter bliver præsenteret på borgermødet, og i dagsorden til ABT-udvalgets møde i dag er de to projekter beskrevet.

I begge projekter er hotellet bygget i en karréstruktur med fire længer. Længen ud mod Slangerupgade er i begge forslag er ens med en tilbagetrukket stueetage, der giver et opholdsareal ud mod gaden. Begge forslag har parkering under jorden.

Den største forskel mellem de to projekter er etagehøjden mod øst og syd, som i projekt 1 er holdt i fire etager, mens det i projekt 2 er oppe i fem etager.

Politikerne i ABT-udvalget har talt varmt for et gårdrum ved hotellet, og der er i begge projekter mulighed for, at alle kan bevæge sig igennem det indre gårdrum. I projekt 1 er der foreslået gennemgang igennem to portåbninger, mens der i projekt 2 er tale om to adskilte bygningskroppe, så der opstår reelle åbninger mellem dem. Det er forvaltningens vurdering, at disse åbninger indbyder mere til gennemgang igennem den indre gård, end hvad der er tilfældet i projekt 1.

Stor indflydelse
Forvaltningen vurderer desuden, at begge projekter rent byplanmæssigt er indpasset til de eksisterende omgivelser herunder nærheden til Frederiksborg Slot, og begge forslag er i overensstemmelse med kommuneplan 2017.

Hvis politikerne stemmer for, at projekterne bliver fremlagt på borgermødet den 3. januar, kan borgerne tidligt få indflydelse på hotelprojektet.

- Der vil blive ret stor indflydelse for alle gode forslag vil i princippet kunne bringes i spil med det samme. Når vi forhåbentlig på et tidspunkt beslutter at iværksætte en lokalplan, så kommer de gode forslag med, siger Dan Riise (V), formand for ABT-udvalget.

Han understreger, at det endnu er for tidligt at snakke om materialer og udseende, da politikerne først langt senere skal tage stilling til det.

arrow Nyt forslag til hotel på Markedspladsen
20. november 2018 kl. 03:16 Opdateret: kl. 19:58
arrow Politikere afviser hotelprojekt
07. november 2018 kl. 15:55 Opdateret: kl. 16:08
arrow Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat
01. november 2018 kl. 04:09 Opdateret: kl. 21:39
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?