2. juni 2020
Hillerød Svømmeklub vil have de unge til at blive ved med at gå til svømning, og sætter gang i et projekt, der skal undersøge, hvordan man få dem til at blive ved med at være glade for at gå til svømning. Privatfoto
Hillerød Svømmeklub vil have de unge til at blive ved med at gå til svømning, og sætter gang i et projekt, der skal undersøge, hvordan man få dem til at blive ved med at være glade for at gå til svømning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmeklub vil holde på de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmeklub vil holde på de unge
Hillerød - 11. oktober 2019 kl. 00:06
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svømning er den sportsgren, der har flest medlemmer under 13 år. Men når de unge svømmere fylder 13, er der mange der mister lysten til at svømme videre, og andelen af unge medlemmer ligger kun på 5-7 procent på landsplan.

Det adskiller sig væsentligt fra andre store sportsgrene, som fx fodbold og håndbold, som har 30-35 procent i de unge årgange.

Det vil Hillerød Svømmeklub lave om på, og klubben har netop fået støtte til et udviklingsprojekt om svømmelyst hos unge, »Vis mig svømmevejen«.

- Vi har et stort potentiale for at kunne ændre på det, da vi er den sportsgren med flest medlemmer under 13 år. I vores projekt ønsker vi at undersøge hvilke kulturelle og organisatoriske faktorer, som er på spil i forhold til at få børn til at fortsætte i sporten, fortæller Tilde Juul, som er formand for Hillerød Svømmeklub.

Støtten kommer fra DIF og DGI's foreningspulje som støtter med 187.200 kroner.

I Hillerød Svømmeklub glæder formanden og de cirka 1400 medlemmer sig til at kunne komme i gang med projektet og kunne skabe bedre rammer og muligheder for de mange børn, så de har lyst til at forsætte med at gå til svømning.

- Projektet vil fokusere på at øge svømmeglæden hos unge i både svømmeskolen og i vores konkurrence-afdeling. I første omgang skal vi have indsamlet viden blandt medlemmer, ansatte og frivillige. Denne viden skal efter planen komme alle svømmeklubber til gode. Dernæst er intentionen, at projektet munder ud i en række konkrete initiativer i vores egen svømmeklub, som vil komme medlemmerne og klubben til gode.

Klubben forventer, at projektet vil starte op i slutningen af 2019 og forløbe i hele 2020, skriver svømmeklubben i en pressemeddelelse.

DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte 'Spillehalsmidler', som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?