29. oktober 2020
Beboerrepræsentationen havde ved sidste byrådsmøde en række spørgsmål til byrådet om salget af Horsevænget.
Beboerrepræsentationen havde ved sidste byrådsmøde en række spørgsmål til byrådet om salget af Horsevænget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar fra borgmesteren beroliger ikke lejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar fra borgmesteren beroliger ikke lejere
Hillerød - 19. september 2020 kl. 09:15
Af Janne Mulvad

Beboerrepræsentationen i Horsevænget havde ved sidste byrådsmøde en række spørgsmål til byrådet om salget af Horsevænget. Et stykke tid efter mødet modtog Marianne Jellesmark på vegne af beboerrepræsentationen svar fra borgmester Kirsten Jensen. Men hendes svar beroliger ikke lejerne, siger Marianne Jellesmark til til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Her er Horsevængets lejere - og de er bange og vrede

Vi bringer her nogle af spørgsmålene og svarene til lejerne.

Er Hillerød Kommune forpligtet til at genhuse lejerne, såfremt de ikke har råd til evt. kommende huslejestigninger og derfor må flytte?

Svar:
Kommunen har som udgangspunkt ikke en genhusningsforpligtelse for borgere, der ikke kan betale husleje pga. en huslejestigning. Kommunen har en boligsocial forpligtelse overfor visse grupper af borgere. På Hillerød Kommunens hjemmeside kan du læse om, hvem byrådet har besluttet kan skrives op på den boligsociale venteliste: https://www.hillerod.dk/borger/bolig-byggeri-og-flytning/akut-bolignoed/

Hvordan vil Hillerød Kommune imødekomme de særlige behov flere beboere har til deres bolig mht. indretning og beliggenhed, såfremt beboerne er nødt til at flytte fra nuværende bolig?

Svar:
Hvis en borger har særlige behov i forhold til indretning af boligen pga. fysiske eller psykiske udfordringer, kan borgeren henvende sig til kommunen og søge om at blive visiteret til en bolig efter ældreboliglovgivningen. Det er også mulighed for at søge om hjælp til særlige indretninger, såfremt man har en funktionsnedsættelse.

Hvad er årsag til, at Hillerød Kommune gennem en længere årrække ikke har vedligeholdt bygningerne tilstrækkeligt?

Svar:
Hillerød Kommune har vedligeholdt bygninger gennem årene, men som du peger på, ikke tilstrækkeligt. Det skyldes, at det ikke har været muligt at afsætte nok penge til det.

Er merudgifterne til huslejehjælp m.v. ved huslejestigninger eller flytning til dyrere lejligheder beregnet, og hvad beløber denne sig til?

Svar:
Der er ikke foretaget beregninger af kommunens eventuelle udgiftsstigninger, da det forudsætter et kendskab til den enkeltes beboers privatøkonomi set i forhold til en eventuel huslejestigning. Kommunen afholder 25% eller 50 % af udgiften til boligstøtten afhængig af om den udbetales som boligydelse eller boligsikring. Derudover kan kommunen i en periode, til en begrænset personkreds, yde særlig støtte til høje boligudgifter såfremt det ikke er muligt at skaffe en billigere bolig.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?