6. april 2020
Lærkeparken skal udvides med 140 nye lejligheder, der blandt andet skal ligge i fire nye punkthuse mellem de eksisterende boligblokke.
gallery icon

Se billedserie

Lærkeparken skal udvides med 140 nye lejligheder, der blandt andet skal ligge i fire nye punkthuse mellem de eksisterende boligblokke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort flertal stemte for fortætning af Lærkeparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort flertal stemte for fortætning af Lærkeparken
Hillerød - 28. oktober 2016 kl. 06:17
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Lærkeparken på Skovledet kan se frem til at få en helt del nye naboer. Et flertal i byrådet godkendte i onsdags fortætningen af Lærkeparken - dog med ændringer i forhold til de oprindelige planer.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget Tue Tortzen er inhabil i sagen, da han sidder i bestyrelsen i FO Byg og Bo A/S, der er bygherren. Han var derfor sendt uden for døren under byrådets behandling af sagen, og derfor var det Louise Colding Sørensen fra Socialdemokratiet, der fremlagde sagen.

- Vi har nu fået høringssvarene, og vi havde i MTU (Miljø- og Teknikudvalget, red) i første omgang lavet en indstilling, hvor vi måske kunne imødekomme nogle af de bekymrede beboere, som havde afgivet høringssvar. Det var i hvert fald intentionen. Efterfølgende har jeg og flere andre holdt møde med nogle af de utilfredse beboere og møde med bygherre, og det viser sig, at der ikke er nogle af parterne, der ønsker det kompromis, som vi ellers i MTU havde fundet på, sagde Louise Colding Sørensen.

Området bliver nu renoveret for over 15 millioner kroner.

- Denne sag er i virkeligheden et forsøg på at byforny. At give et område et tiltrængt løft uden, at det vil komme til at koste en hel masse på huslejen. De beboere, jeg har talt med, er godt klar over det, men der har været en bekymring for, om bygherren nu også holdt ord. Om Lærkeparken nu også ville få det lovede løft. Det har vi nu fået vished om, at man vil. Vi er blevet bekendt med, at bygherren afsætter over 15 millioner kroner til at give Lærkeparken det tiltrægte løft. At der kommer fire nye punkthuse er en stor forandring, det er da klart. Jeg har i øvrigt aldrig påstået andet, men vi tror bare på, og det er også det jeg har hørt fra beboerne, at de gener bliver til at leve med, hvis man samtidig oplever, at den 50 år gamle bebyggelse får et nyt udseende, og de store tomme græsarealer bliver inddelt i mindre rekreative områder med grøn beplatning. Alt det skal selvfølgelig ske i samarbejde med beboerne, alt andet ville være dumt, sagde Louise Colding Sørensen.

Lærkeparken består i dag af 184 lejligheder på Skovledet, men kommunen ønsker at etablere flere boligere i byen, og det betyder, at der skal bygges op til 140 nye lejligheder. Den nye bebyggelse skal bestå af fire punkthuse i tre og fire etagers højde, der skal etableres på græsplænerne mellem de eksisterende lejlighedsblokke, samt en tilbygning af en tagetage på tre af de eksisterende blokke mod vest.

Miljø- og Teknikudvalget indstillede til byrådet, at »idet byrådet har noteret sig, at bygherre har til hensigt at investere over 15 millioner kroner til generel fornyelse og løft af Lærkeparken i forbindelse med projektet, godkender byrådet forvaltningens indstilling«.

Herudover ønsker byrådet, at bygherre i samarbejde med beboerne udarbejder en beplantningsplan med henblik på at mindske indbliksgener, samt et skitseforslag til placering af erstatningslegeplads og opholdsrum.

De Konservative kunne dog ikke stemme for byfortætningen.

- Vi er bekymrede for de dejlige grønne områder, som bruges af de borgere, der bor i området og bekymrede for, hvor vandet skal løbe hen, når der bliver bygget ovenpå. Godt nok trænger såvel boliger som udearealerne til en grundig renovering, og jeg ved godt, at det er svært at sige nej til alle de her millioner. men det skal ikke være på den her måde, sagde Bente Claudi (K).

Også Dansk Folkeparti stemte imod. Irene Brostrøm, der selv bor i Lærkeparken, sagde:

- Hvis man ser på de høringssvar, der er kommet, og dem er der mange af, så er de skrevet af helt almindelige mennesker, som er ulykkelige og frustrerede over, at det områder, som de kender, elsker og har kært, og hvor de har boet i mange år, nu skal ødelægges fuldstændigt. Det er jo rigtigt, at der bliver ikke mange grønne områder tilbage. Det bliver et helvede at komme frem og tilbage ud på Skovledet og tilbage. Venstre, Socialdemokratiet og Liberal Alliance kom os i møde og foreslog små ændringer, og det skal I have tak for, men desværre var det ikke nok, sagde hun.

Da byrådets øvrige partier stemte for indstillingen, blev den vedtaget.