21. januar 2021
Hillerød Slotssø Byfest byder igen i år på pariserhjul og travaljeroning. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Hillerød Slotssø Byfest byder igen i år på pariserhjul og travaljeroning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor opbakning til byfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor opbakning til byfest
Hillerød - 29. maj 2018 kl. 08:23
Af Tore G. C. Rich

Der er lige så mange arrangementer som sidste år, da man også fejrede Slotskirkens 400-års fødselsdag, ved årets udgave af Hillerød Slotssø Byfest. Arrangørerne glæder sig over den store frivillige opbakning fra foreningerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På fredag, lørdag og søndag den 1.-3. juni er det atter tid til Hillerød Slotssø Byfest. Det er tredje år, byfesten finder sted, og selvom der i år ikke er en anledning, som sidste års fejring af 400-året for Frederiksborg Slotskirke, så er aktivitetsniveauet med 200 arrangementer lige så stort, fortæller Hillerøds citykoordinator Mette Kragh Faurholdt.

- Vi havde ikke regnet med, at vi ville have lige så mange aktiviteter som sidste år. Men Hillerød er noget særligt i forhold til andre byer. Hillerød har en unik platform med en så høj grad af frivillige ildsjæle, der kan få ting til at ske i fællesskab. Det er ikke en stor virksomhed med en stor pengekasse, der arrangerer byfesten, det er et fællesskab, og så er der noget for alle, siger hun.

Modsat sidste år er der dog i år ikke store koncerter i Slotsparken, da man med 400-året havde særlige ressourcer. I stedet bliver byfesten koncentreret om Posen, Søstien og Torvet, samt i kulturaksen ved biblioteket.

- Vi henvender os til den brede målgruppe i Hillerød. Hillerød er en familieby, som indeholder alle generationer. Der er noget for børn, voksne og teenagere, siger Mette Kragh Faurholdt.

Hun nævner blandt andet virtual reality med Shark Gaming lørdag klokken 11.00-17.00 på Torvet som noget, der er »pænt stort« blandt teenagere. For de allermindste, har Salto familieaktiviteter for babyer, der er hestevognsparade, man kan møde Mastodonternes Askepot på Posen, Musikskolen og Klaverfabrikken bidrager med musik løbende i SlotsArkaderne, på Posen og på Torvet. Fredag aften er der 90'er-fest med DJ Skoge og BassMinisteriet i teltet på Posen, lørdag er der samme sted Rock På Posen med Hit Happens og The Soul Company. I førstnævnte spiller Lucas Forchhammer, der tidligere har modtaget Hillerød Kommunes musikpris, og lørdag klokken 12.00 er det dette års musikprismodtager, Anna Ritsmar, også kendt fra melodigrandprix og X Factor, der spiller der.

Skulle det mod forventning regne, vil der stadig være fest, da musikken foregår i teltet.

Hele programmet kan ses på sitet Hillerod.nu.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?