25. juni 2021
I det første frikvarter i to måneder myldrede eleverne fra Nordsjællands Friskole ud på deres nu zoneopdelte udearealer og var hurtigt klar med bold og bat. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

I det første frikvarter i to måneder myldrede eleverne fra Nordsjællands Friskole ud på deres nu zoneopdelte udearealer og var hurtigt klar med bold og bat. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor gensynsglæde i skolegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor gensynsglæde i skolegården
Hillerød - 19. maj 2020 kl. 05:36
Af Anna Törnqvist Jensen

Der er højt humør i det første 10-frikvarter i to måneder på Nordsjællands Friskole. De små regndråber i luften generer ikke eleverne, der langt om længe kan mødes over en gang basket og rundbold.

arrow Læs også: Se billederne: Første student fik huen på med et 10-tal

- De er næsten helt forårskåde, konstaterer skoleleder Morten S. Pedersen, mens han betragter elevers gensynsglæde.

Men hverdagen er ikke helt, som eleverne forlod den for to måneder siden, da coronakrisen lukkede landets skoler.

For udearealerne er blevet opdelt i zoner, så de enkelte klasser har hvert deres område, de må være på, og da de omkring 50 elever i 7., 8., 9. og 10. klasse på Nordsjællands Friskole troppede op ved skolen mandag morgen, blev de inddelt i to rækker og vist hen til håndvaske, der i den kommende tid må benyttes af den samme klasse hver gang.

- Vi har selvfølgelig lavet nogle retningslinjer, som eleverne skal følge, og det er jo lidt specielt, fordi vi ikke ved hvor længe, de her forholdsregler vil vare. Vi har sprit, og eleverne bliver bedt om at vaske hænder hver gang, de forlader deres faste lokale, forklarer Morten S. Pedersen og fortsætter:

- Derudover må de kun sidde ved deres eget bord, og det bliver desinficeret, når de forlader det. Vi har også skruet op for rengøringen, så der bliver gjort rent to gange i døgnet, og vi venter med at åbne vores madordning med varm mad.

De nye regler er noget, både elever og lærere lige skal vænne sig til.

- Vi kommer jo fra to måneders skolefri, hvor vi har været hjemme hos vores familier, hvor der trods alt gælder andre regler for afstand. Og nu bliver vi pludselig sluppet fri, så vi skal selvfølgelig alle sammen lære at navigere i det her. Vi skal finde ud af, om det også fungerer i virkeligheden. Det er jo ukendt land det her, siger Morten S. Pedersen.

Det kan Alma Seyfarth, der går i 8. klasse, og Cornelia Jensen, der går i 10. klasse, nikke genkendende til.

- Der er lidt meget, man skal huske og vænne sig til. Men jeg synes, det er vigtigt at overholde reglerne. Jeg er ikke så bange for selv at blive smittet, men alligevel vil jeg gerne gøre de ting, man skal gøre, siger Alma Seyfarth.

Og gensynsglæden overskygger alt.

- Jeg har virkelig savnet de andre. Man kan selvfølgelig ringe til hinanden, men det er ikke det samme. Det er rigtig dejligt at se de andre igen. Det er næsten som første skoledag, siger Cornelia Jensen.

Mens skolen har holdt lukket, har eleverne fulgt deres faste skoleskema hjemmefra og modtaget onlineundervisning.

- Jeg synes, det har fungeret ret godt. Der har selvfølgelig ind i mellem været tekniske problemer, men ellers synes jeg, det har været godt, siger Alma Seyfarth.

Og for skolens lærere har videomøder sikret sammenhold mellem kollegaerne og plads til at vende elevernes udfordringer.

- Vi har haft to ugentlige møder, hvor vi har talt om eleverne, og om der var nogle, vi skulle være særligt opmærksomme på. Det har faktisk fungeret rigtig godt, men lærerne har naturligvis også glædet sig til at vende tilbage, siger Morten S. Pedersen.

Selvom der igen er elever på skolen, er der stadig ubesvarede spørgsmål. For det er endnu usikkert om skolens traditioner med planlægningsdage med overnatning, hvor der er evaluering af dette skoleår og planlægning af det næste, kan blive til noget, og om der kan holdes sommerfest for alle elever og forældre. For 10. klasseeleverne er det helt store spørgsmål, om de får lov at sige farvel som årgangene inden dem.

- Vi har jo nogle traditioner, hvor vi blandt andet overnatter på skolen og har en tudeaften, som vi kalder det, hvor der bliver sunget farvel til os. Men vi ved ikke, om det kan lade sig gøre i år, og det er selvfølgelig lidt svært, for man ikke rigtig ved, om man har noget at se frem til, siger Cornelia Jensen.

Morten S. Pedersen håber dog stadig, at skolens gode traditioner kan gennemføres.

- Lige nu bliver det jo diskuteret, om studenterne kan komme ud og køre i studentervogn til sommer, og hvis det bliver til noget, er der også gode chancer for, at vi kan få sagt farvel til vores afgangselever på en god måde, siger han.

arrow Billeder: Studenter fejret ved drive-in dimission
27. juni 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:21
arrow Her er den første HF-student fra Frederiksborg Gymnasium
22. juni 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?