19. oktober 2019
Sophie Løhde (V)  var torsdag på besøg hos Sigerslevøster Skole, hvor hun tog afstand fra forslaget om at sætte tilskuddet til privat- og friskoler ned. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Sophie Løhde (V) var torsdag på besøg hos Sigerslevøster Skole, hvor hun tog afstand fra forslaget om at sætte tilskuddet til privat- og friskoler ned. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sophie Løhde på skolebesøg: Vi skal holde fast i frit skolevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sophie Løhde på skolebesøg: Vi skal holde fast i frit skolevalg
Hillerød - 24. maj 2019 kl. 11:10
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever på Sigerslevøster Privatskole fik torsdag lejlighed til at stille spørgsmål til innovationsminister Sophie Løhde (V) om blandt andet lokale valgtemaer og privat- og friskolernes fremtid, da Sophie Løhde besøgte skolen.

»Hvornår fandt du ud af, at du ville være politiker? Kan du forestille dig, at Venstre går i regering med Socialdemokratiet? Og kommer der en motorvej helt til Frederikssund?,« lød nogle af spørgsmålene fra eleverne fra 5. og 8. klasse.

Fra sin plads foran tavlen svarede Sophie Løhde på spørgsmål fra både elever og lærere om mulige regeringskonstellationer, brugen af sociale medier i valgkampen og ikke mindst fremtiden for privat- og friskoler. Sigerslevøster Skole er en privatskole med 290 elever, der blev etableret af en gruppe forældre i 1983.

En elev i 8. klasse spurgte til, hvilken betydning det vil få, hvis man sænker statens tilskud til fri- og privatskoler, sådan som Socialdemokratiet har foreslået. Og Sophie Løhde erklærede sig som klar modstander af forslaget:

- Det er en hamrende dårlig ide at sænke tilskuddet til fri- og privatskolerne. For det vil blandt andet betyde, at vi sætter det frie skolevalg ud af kraft for mange af de forældre, som tjener mindre end gennemsnittet. Og alle forældre skal have mulighed for selv at vælge skole til deres barn. Det frie skolevalg skal ikke kun være forbeholdt dem med mange penge på bankkontoen, sagde hun.

Skoleleder Kurt Nymann udtrykte også bekymring for, at staten sænker tilskuddet til skolerne:

- Hvis tilskuddet sættes ned, vil det for vores skole betyde, at vi mister omkring 860.000 kr. om året. Derfor vil vi være tvunget til at sætte forældrebetalingen op og sætte flere elever i klasserne. Det vil være ærgerligt. Allerede i dag har vi nemlig forældre, der har svært ved at betale indskud til skolen, og vi vil heller ikke i samme omfang kunne tage hånd om de sårbare elever, der er kommet fra folkeskolerne, sagde han.

Sigerslevøster Skole ligger i Hillerød Kommune midt mellem Frederikssund og Hillerød. Her vil fri- og privatskolerne ifølge en pressemeddelelse fra Venstre samlet miste henholdsvis cirka 2,6 og 5,4 millioner kroner om året, hvis den nuværende såkaldte koblingsprocent sænkes fra 76 til 71 procent.

På landsplan vil skolerne ifølge pressemeddelelsen få cirka 365 millioner kroner mindre i tilskud.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede