20. maj 2019
I sidste uge besøgte Christine Antorini det nye renseanlæg sammen med lokale partifæller, og det gav anledning til tre § 20-spørgsmål til erhvervsministeren. Privatfoto
I sidste uge besøgte Christine Antorini det nye renseanlæg sammen med lokale partifæller, og det gav anledning til tre § 20-spørgsmål til erhvervsministeren. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrødgård: Minister skal se på sagsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrødgård: Minister skal se på sagsbehandling
Hillerød - 13. oktober 2017 kl. 07:20
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en udflugt til det nye renseanlæg i Hillerød, Solrødgård, vil medlem af Folketinget, Christine Antorini (S) nu inddrage erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i sagen om klagerne over renseanlæggets tilladelser.

Der ligger nu på 3. år klager i Nævnenes Hus og venter på, at Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet tager stilling til, om tilladelserne strider mod lovgivningen. Senest er det meldt ud, at afgørelserne bliver truffet i 1. kvartal 2018.

Imellemtiden tør Hillerød Forsyning ikke tage det nye renseanlæg i brug.

- Det er jo ikke i orden, at man sætter projekter i stå med så lang sagsbehandlingstid. Samtidig hører vi fra andre, at sagsbehandlingstiderne er helt urimeligt lange, siger hun og henviser til, at også landbrugsorganisationer har været ude og fortælle om projekter, der strander, mens klagerne venter i Nævnenes Hus.

- Der begynder at komme flere meldinger om, at man ikke kan få sine tilladelser igennem, fordi sagsbehandlingen er så lang. Og det hænger sandynligvis sammen med, at myndighedene er splittet op og spredt ud i landet. Og hvis det betyder, at ventetiderne går helt amok, så duer det simpelhen ikke, siger Christine Antorini, og henviser til regeringens plan om udflytning af arbejdspladser, som blandt andet har resulteret i, at man har oprettet Nævnenes Hus i Viborg, der samler en lang række klagenævn.

Derfor har Christine Antorini sendt erhvervsminister Brian Mikkelsen tre §20-spørgsmål, hvor han bliver bedt om at tage stilling til, om det er rimeligt at sagerne endnu ikke er afgjort. Christine Antorini forventer at få svar en af de kommende dage.

Hun mener ikke, at Hillerød Forsyning skulle have ventet med at sætte spaden i jorden til det 300 millioner kroner dyre projekt, før de var sikre på, at de nødvendige tilladelser ikke strider imod lovgivningen.

- I så store projekter er det typisk noget, man finder ud af undervejs i forløbet, der klages over. Du kan ikke imødese alt på forhånd i projekter som dette. Det er derfor, der skal være en velfungerende myndighed, der kan tage stilling til, om loven er overholdt. Det er helt principielt i forhold til ordentlig sagsbehandlling. Der er jo ingen, der bliver gladere af det her - hverken dem, der har klaget, eller en virksomhed, der ikke kan komme i gang.

Nævnenes Hus har overfor Frederiksborg Amts Avis afvist, at det er på grund af udflytningen til Viborg, at Solrødgårds klager endnu ikke er blevet afgjort. Men at netop den række af klager er særligt komplicerede og derfor tager lang tid at få afgjort.

Men det er ikke nogen god undskyldning, mener Christine Antorini.

- Selv en kompliceret sag skal ikke tage 2,5 år at behandle. Det er stadig et udtryk for, at der ikke er tilstrækkeligt med ressourcer sat af, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede