28. november 2020
Hillerød Kommune vil have erstatning for det ødelagte tag på Ålholmhallen i Hillerød. Ifølge en rapport er taget blevet bøjet under vægten af en række solceller, som er sat forkert op. Arkivfoto.
Hillerød Kommune vil have erstatning for det ødelagte tag på Ålholmhallen i Hillerød. Ifølge en rapport er taget blevet bøjet under vægten af en række solceller, som er sat forkert op. Arkivfoto.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solceller kan koste firma dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solceller kan koste firma dyrt
Opdateret 26. maj 2013 kl. 18:05
Hillerød - 24. maj 2013 kl. 04:00
Af Niels Brandt Petersen

Ålholmhallen i Hillerød har siden februar været lukket land for idrætsbrugere, efter at man opdagede, at taget over banen buede nedad. En undersøgelse viser, at det er en række solceller på taget, som er skyld i, at taget har givet sig. Yderligere undersøgelser peger på, at det er solcellefirmaet DrivhusEffekten ApS, som har lavet »mangelfulde beregninger« under installeringen af anlægget i 2012. Derfor vil Hillerød Kommune nu have firmaet til at betale for skaderne.

- Vi er i gang med at se på en ansvarssag, siger Lone Byskov, ejendomschef i Hillerød Kommune, der er sparsom med flere detaljer, mens sagen kører mellem kommunen og firmaet.

Hillerød Kommune har indtil videre brugt 430.000 kroner på at undersøge skadernes omfang og genhuse idrætshallens brugere. Dertil vil der også komme erstatningskrav for udgiftere til at udbedre skaderne.

DrivhusEffekten med base i Hørsholm er en af landets største aktører på solcellemarkedet med speciale i opførsel af store anlæg til kommuner og erhvervsvirksomheder. Firmaet stod blandt andet sidste år bag Nordens største solcelleanlæg på taget af Topdanmarks hovedkvarter i Ballerup.

Firmaet bekræfter, at det har modtaget henvendelsen fra Hillerød Kommune, men mener, at rapporten tager fejl.

- Det er vi bestemt ikke enige i, siger direktør Bjarne Rasmussen, der ikke ønsker at udtale sig yderligere, indtil firmaet har udfærdiget et svar til Hillerød Kommune.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?