27. november 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitte på to skoler: Flere årgange sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitte på to skoler: Flere årgange sendt hjem
Opdateret 25. oktober 2020 kl. 21:16
Hillerød - 25. oktober 2020 kl. 17:09
Af Anne-Mette Rasmussen

Både Kornmarkskolen i Skævinge og Sophienborgskolen i Hillerød har søndag meldt ud, at elever på hele årgange sendes hjem den kommende uge på grund af coronasmitte.

arrow Læs også: Corona sender dagplejebørn hjem

På Kornmarkskolen skal 7., 8. og 9. årgang lade være med at møde op, når klokken ellers ringer ind mandag morgen. Og de skal til at begynde med blive hjemme hele ugen. Også alle lærerne i udskoling er sendt hjem. Det sker, fordi der er opdaget to tilfælde af covid-19 blandt udskolingens elever, skriver distriktsskoleleder Thomas Vestergaard blandt andet i Facebookgruppen »Skævinge - ordet er dit«.

Skolen afventer nu svar på test af elever og lærere, før den kan melde ud, hvornår udskolingen kan åbne igen. En udmelding forventes i løbet af uge 44.

På Sophienborgskolen har en elev i 8. klasse fået konstateret covid-19. Derfor bliver alle eleverne i de to klasser på årgangen samt nogle af lærerne sendt hjem. Det har skolen søndag eftermiddag skrevet ud til alle forældre i en besked på Aula.

I beskeden oplyses det, at eleven har sit sociale fritidsliv udenfor skolen og derfor ikke har været i klubben, ligesom eleven ikke har søskende på skolen. Det er således nogle af lærerne samt alle kammerater på årgangen, der ikke må møde i skole mandag morgen.

»Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derfor er alle elever, der har været i nær kontakt med denne elev sendt hjem. Det samme er de lærere, der har været i nær kontakt med eleven. De lærere og elever, der er sendt hjem, kan vende tilbage til skolen, når de har fået et negativt svar på en test. Er barnet under 12 år, kan forældrene vælge, at det ikke skal testes. I så fald må de vende tilbage efter syv dage, såfremt de ikke har haft nogen symptomer« står der blandt andet i beskeden til forældrene.

arrow Coronasmitte i ældrecenter
29. oktober 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:02
arrow To årgange sendes hjem fra Hanebjerg Skole
28. oktober 2020 kl. 11:25 Opdateret: kl. 11:25
arrow Endnu en elev på teknisk skole smittet med corona
26. oktober 2020 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:48
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?