1. juni 2020
Frederiksborg Byskole er den skole i kommunen, der har det højeste elevfravær. Foto: Allan Nørregaard
Frederiksborg Byskole er den skole i kommunen, der har det højeste elevfravær. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleeleverne bliver oftere hjemme fra skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleeleverne bliver oftere hjemme fra skole
Hillerød - 31. marts 2020 kl. 14:56
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt om i klasseværelserne på Hillerøds skoler, er der oftere elever, der er blevet hjemme, end det gør sig gældende på landsplan. I Hillerød er eleverne nemlig fraværende 6,6 procent af tiden, mens det på landsplan er 5,8 procent.

»Vi har stadigvæk et højere elevfravær end landsgennemsnittet, så det igangsatte systematiske arbejde med at mindske elevfraværet fortsætter. Ligesom vi forstærker indsatsen i forhold til bekymrende og ulovligt elevfravær,« skriver Hillerød Kommune i den kvalitetsrapport, som kommunen har udarbejdet for skoleåret sidste år.

Her fremgår det også, elevfraværet blandt eleverne på Hillerødsholmskolen er steget fra 3,7 procent forrige år til 6,3 procent sidste år.

Frederiksborg Byskole er den skole, der har det højeste fravær med 7,5 procent blandt skolens over 800 elever. I et høringssvar til kommunens kvalitetsrapport kommer byskolen selv med en mulig forklaring.

»Eleverne er mere syge end gennemsnittet. Kan dette skyldes dårligt indeklima?,« skriver Frederiksborg Byskole i sit høringssvar til kommunen.

Ifølge Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget, kan indeklimaet være en mulig grund til det højere fravær blandt skoleeleverne.

- Jeg kan ikke give nogen rigtig god forklaring på fraværet. Det burde ikke være tilfældet, at vi ligger over gennemsnittet. Det kan selvfølgelig have noget med skolernes registreringspraksis at gøre, men det er klart, at der også er nogle skoler, hvor der er plads til forbedring. Derfor er vi blandt andet ved at lave en helhedsplan for byskolen, så skolen kan få nogle større, lysere og bedre klasselokaler, siger Peter Frederiksen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?