28. juli 2021
Ved byskolen er lyssignalet ved fodgængerovergangen slukket. Dog oplyser kommunen mandag, at leverandøren er ved at opsætte lyssignal. Foto: Thomas Kellermann
Ved byskolen er lyssignalet ved fodgængerovergangen slukket. Dog oplyser kommunen mandag, at leverandøren er ved at opsætte lyssignal. Foto: Thomas Kellermann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjusk på vej skaber farlige situationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjusk på vej skaber farlige situationer

Inden for en kort radius kan både fodgængere, cyklister og bilister møde forvirrende trafikforhold på Carlsbergvej. Særligt ét sted er forvirringen stor

Hillerød - 10. juni 2021 kl. 05:00
Af Thomas Kellermann

Bilerne kører ad vejen. De studerende går fra gymnasiet mod stationen. De når til dér, hvor Carlsbergvej krydser, og vader over vejen. Til bilisternes undren og frustration, for de skal egentlig ikke holde tilbage. Eller skal de?

arrow Læs også: DEBAT: Hillerøds veje er i en kritisk forfatning

Den situation har bilisten Jørn Jensen, der jævnligt kommer på Carlsbergvej, oplevet.

"Det er irriterende for alle. Når jeg kommer kørende i bil, og de kommer fra Byskolen og gymnasiet, tager de tit den nedlagte fodgængerovergang. Men det forstår jeg godt, for der er stadig nogle striber tilbage, og det giver en masse forvirring. Der opstår også tit situationer, hvor biler holder tilbage, men det skal de sådan set ikke," siger han.

Lidt længere oppe ad vejen finder man et kryds lige over for Byskolen med mangelfuldt lyssignal. Tilmed er der, hvis man går som fodgænger på Carlsbergvej lige ved Lidl, et kryds, hvor der bliver grøn mand, men idet man træder ud på vejen, går man lige ud dér, hvor bilerne holder for hajtænderne og venter på at dreje ud på Carlsbergvej. Hajtænderne er nemlig placeret efter selve det stykke, lyssignalet ellers indikerer, man skal gå på:

"Det er jo et større virvar, når fodgængere kommer ad Carlsbergvej og krydser vejen til Lidl og kan ikke komme over, fordi biler, der skal ud på Carlsbergvej, spærrer for dem. Det er talentløs planlægning med grønne og røde mænd, der ikke kan bruges, fordi de gående vader ud på noget, der ikke er afmærket".

Jørn Jensen har ikke oplevelset decideret farlige situationer ved overgangen ved Lidl. Men niveauet af agtpågivenhed skal en tak op, når man kører ved det nedlagte kryds ved gymnasiet.

"Man skal være ekstra påpasselig, for nogle tror jo, det er fint at gå der. Men det er kaotisk," siger Jørn Jensen.

Fodgængerovergangen ved gymnasiet bliver jævnligt brugt, selvom den er nedlagt, hvilket også ses på billedet. Dog er alle striber ikke fjernet, hvilket kan få folk til at tro, man gerne må gå over. Foto: Thomas Kellermann

Udbedring på vej

Efter Hillerød Posten henvendte sig til kommunen og spurgte til de tre steder på Carlsbergvej, der kan skabe trafikale problemer, er der allerede mandag i denne uge udsigt til forbedringer, hvad krydset ved byskolen angår.

"Med hensyn til Torontoanlægget (ved Byskolen, red.) med gult blink er fodgængerfeltet etableret og i funktion. Der mangler dog et gult blink i den ene vejside, og leverandøren er netop nu ved at opsætte denne," lød det skriftlige svar således fra Ivan Christensen, der er sektionsleder i Trafik, Vej og Park i Hillerød Kommune.

Så hurtigt går det dog ikke de to andre steder. Til gengæld vides det allerede nu, hvornår de spadserende, cyklisterne og bilisterne kan se frem til mindre forvirring i sommervarmen på Carlsbergvej. Både hvad angår det nedlagte kryds, der stadig bliver brugt, og krydset ved Lidl, hvor man vader ud i ingenmandsland, når der bliver vist grøn mand:

"Kommunen har rykket Campus-byggeriets bygherrerådgiver for få færdiggjort mangler. Siganlægget ved det nye kryds er i funktion, men der mangler afstribning af fodgængerfelter i alle ben. Ligeledes skal det fodgængerstriberne ved det nedlagte felt ved gymnasiet fræses væk. Disse arbejder har kommunen krævet udført hurtigst muligt og vi forventer at det senest udføres i næste uge," lyder det skriftlige svar fra Ivan Christensen.

Selvom der er grøn mand, virker det i krydset udefinerbart, hvad man egentlig træder ud i. Dertil kommer, at man som gående risikerer at gå ud foran bilister, der i deres gode tro kører frem til hajtænderne for at holde deres vigepligt, inden de drejer ud på Carlsbergvej. Foto: Thomas Kellermann

arrow Kørelærer om vejforholdene: - Eleverne er chanceløse
17. juni 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:18
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?