24. april 2019
De omkring 90 husejere, der tidligere skulle separatkloakere, er ikke længere tvunget til at gøre det. Foto: Allan Nørregaard
De omkring 90 husejere, der tidligere skulle separatkloakere, er ikke længere tvunget til at gøre det. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Separatkloakering i Skævinge bliver frivillig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Separatkloakering i Skævinge bliver frivillig
Hillerød - 24. august 2018 kl. 10:55
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Varsel af påbud om, at borgerne i en del af Skævinge skal separatkloakere, trækkes tilbage.

Tidligere er borgerne i området syd for jernbanen blevet varslet, at de skulle separatkloakere inden maj 2024. Men det påbud bliver nu trukket tilbage i en politisk aftale indgået mellem Venstre og Socialdemokraterne i Hillerød byråd og muligheden for at separatkloakere bliver til en frivillig ordning. De nye rør, som gør det muligt at separatkloakere, er lagt i vejene i området.

Det oplyser Hillerød Kommune i en pressemeddelelse.

- De fælles rør er lagt i dette område, men vi har i Hillerød Forsyning undersøgt, hvordan vi bedst muligt kan sidestille lodsejere i Skævinge med lodsejere i resten af kommunen. Derfor vil vi ikke pålægge enkelte grundejere at separatkloakere deres egne ejendomme. Der udstedes altså ikke påbud om separatkloakering, men borgerne i Skævinge kan selv beslutte at tilslutte sig. Selve det net, Hillerød Forsyning allerede har anlagt, skal derfor spules årligt, da det vil lede mindre vand end det er planlagt at kunne, og det koster Hillerød Forsyning en driftsudgift på anslået 30-50.000 kr. om året, siger Klaus Markussen (V).

- Når vi overhovedet vil forbedre vores kloakker og skille spildevand fra regnvand, så er det for at passe bedre på vores natur. Ved voldsomme regnvejrshændelser løber opspædet spildevand urenset ud til eks. Pøle Å. Den miljøpåvirkning skal reduceres. Men nu fjerner vi en forskelsbehandling for borgerne i Skævinge og vi gør det for at sikre at behandle borgere i vores kommune lige, siger Klaus Markussen.

Formanden for Natur, Miljø og Klimaudvalget, Louise Colding Sørensen (S) supplerer:

- Vi har længe ønsket, at fællesskabet - altså os alle - skal betale den største del af regningen for at løse de udfordringer, vi har med miljøet i åer og vandløb. Med denne beslutning stiller vi alle borgerne lige. Ingen vil blive påbudt at separatkloakere i perioden 2018-21, som den kommende spildevandsplan dækker. I den tid må vi se, om vi kan finde andre og bedre løsninger, så vi stadig tager højde for, at vi står overfor nogle miljømæssige udfordringer, som vi er nødt til at gøre en seriøs indsats for at løse, siger Louise Colding Sørensen, der også har været med til at rejse betalingsspørgsmålet overfor Folketinget.

Hillerød Forsyning har etableret regnvandsskelbrønde på alle matrikler. De vil ikke blive fjernet.

Der bliver sendt breve ud til berørte grundejere, når den nye spildevandsplan er vedtaget efter offentlig høring, ligesom Hillerød kommune vil være klar ved telefonen, hvis der er spørgsmål.

Spildevandsplanen sendes i offentlig høring efter politisk behandling i oktober, og der afholdes borgermøde i november, når planen er i offentlig høring.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede