21. maj 2019
En screening viser, at den nuværende placering på Selskovvej er det bedste sted at udvikle det gamle stadion, i stedet for at opføre et helt nyt stadion et nyt sted. Foto: Kim Rasmussen
En screening viser, at den nuværende placering på Selskovvej er det bedste sted at udvikle det gamle stadion, i stedet for at opføre et helt nyt stadion et nyt sted. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selskov er bedste stadionplacering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selskov er bedste stadionplacering
Hillerød - 12. juni 2018 kl. 06:33
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunen har set hele Hillerød igennem for placeringer af et nyt stadion. Og en udvidelse af det gamle stadion på Selskovvej i det vestlige Hillerød er mest oplagt. Det viser et notat til politikerne, som håber at kunne finde penge til et større stadion på budgettet for 2020, så byens stadion kan leve op til de krav, der stilles til et fodboldstadion i 2. division, hvor Hillerød Fodbold spiller. Spørgsmålet er så, om man skal udvide det eksisterende eller bygge helt nyt.

- Vi vil gerne vide, om vi overhovedet har arealer, der kan være egnet. Ønsketænkningen er jo, at der var det perfekte areal, hvor kommunen ejede jorden, og alle kunne komme dertil, siger Hanne Kierkegaard (V), formand for Idræts- og Sundhedsudvalget.

- Nu har vi fået præsenteret de syv forslag, og der er fordele og ulemper ved alle placeringer, både hvor det ligger nu, og de øvrige steder, siger hun.

Forvaltningen har haft det store Hillerødkort fremme og set på syv mulige placeringer udover Selskovvej, hvor Hillerød Stadion ligger i dag. Der er overvejet flere placeringer i det kommende Favrholm, ved den nye klima- og miljøpark Solrødgård, ved den kommende station, og to placeringer ved Lyngevej. Forvaltningen har også set på om det nye stadion kan ligge i Hammersholt, i Kjeldsvangskilen ved Peder Oxes Allé og ved Bjerggården ved Tjæreby.

Men ingen af de mange steder er det oplagt at placere et fodboldstadion. Enten er der for mange naboer, der kan blive generet af støj, der er ringe trafikale forbindelser, jorden er privat ejet, hvilket vil gøre projektet dyrt, arealet er for småt i forhold til fremtidige udvidelsesplaner, eller området er udlagt til anden brug eller måske endda beskyttet, fremgår det af forvaltningens screening.

Det bedste bud er et 5-10 hektar stort landbrugsareal som Hillerød Kommune ejer ved Lyngevej, hvor stadion vil blive nabo til Solrødgård. Her er god plads, der er få naboer, og det er nemt at komme til med bil, og relativt nemt uden bil. Men før Hillerød Kommune kan opføre et fodboldstadion på landbrugsjorden, skal fingerplanen ændres, for lige nu er arealet udlagt til erhverv i miljøklasse 3-5.

Derfor er det mere oplagt at udvide det eksisterende stadion på Selskovvej end at lave et helt nyt stadion på bar mark et andet sted, er konklusionen fra forvaltningen.

Politikerne har dog ikke lagt sig fast på en placering endnu, oplyser Hanne Kierkegaard (V), formand for Idræts- og Sundhedsudvalget.

- Det er et langt sejt træk, og vi skal være sikre på, at når vi sætter spaden i jorden til Hillerød Stadion, så gør vi det rigtigt første gang. Så vi har ikke konkluderet noget endnu, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede