19. maj 2019
Her i sanserummet kan de studerende gå på opdagelse og blive klogere på, hvordan man stimulerer sanserne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Her i sanserummet kan de studerende gå på opdagelse og blive klogere på, hvordan man stimulerer sanserne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nu kan studerende gå i børnehave og hjem til fru Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nu kan studerende gå i børnehave og hjem til fru Jensen
Hillerød - 05. januar 2019 kl. 05:34
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På bordet ligger en robotsæl og på gulvet er en robotstøvsuger. I den ellers hyggeligt indrettede stue står også en stor seng, der er udstyret med flere teknologiske hjælpemidler, mens der ved spisebordet er en robotarm klar til at hjælpe med spisningen. I børnehaven er der både store puder, bøger og en guitar på væggen, og i et mørkt sanserum, kan man mærke både sten og græs under fødderne, røre og dufte til planter og krydderurter og slå sig ned i en »kugle-stol«.

Tre klasselokaler hos SOPU på Munkeengen har fået helt nyt liv og er nu indrettet som henholdsvis ældrebolig, børnehave og sanserum. Fredag stod både champagne og lagkage klar, da de nye lokaler blev indviet, og borgmester Kirsten Jensen (S) fik lov at klippe den røde snor.

- Jeg tror på, at de her rum kan være med til at skærpe sanserne, så det også kan få en positiv betydning for arbejdslivet og mødet med borgerne, sagde Kirsten Jensen ved indvielsen fredag, da hun selv gik på opdagelse i de tre nyindrettede rum.

Ifølge Maj Britt Weidinger, der er projektleder ved Videnscenter for Velfærd i Østdanmark, kan rummene fremover bruges i undervisningen af de studerende, der går på SOPU for at uddanne sig til sosu-assistenter, sosu-hjælpere eller pædagogiske assistenter.

- Når de studerende kommer ud til borgere, unge mennesker eller børn, som har udfordringer med sansestimulering, er det tanken, at de her kan hente inspiration til, hvordan man kan arbejde med sanserne. Det kan for eksempel være ved selv at prøve en »kugle-dyne«, som vi har her i sanserummet. Den kan være god for folk, som har svært ved at mærke deres egen krop, eller unge med ADHD, som kan finde ro ved dynen, siger Maj Britt Weidinger.

I børnehave-rummet kan de studerende træne eksempelvis løfte-teknikker og i ældreboligen er der indrettet med en masse velfærdsteknologi, som kan inspirere de studerende. Men de nye rum kan også give de studerende en tiltrængt rolig stund.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede