19. oktober 2019
De to gavle, der matcher Frederiksborg Slot i baggrunden er legepladsens vartegn.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

De to gavle, der matcher Frederiksborg Slot i baggrunden er legepladsens vartegn.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Eventyrlig legeplads åbnet af glade børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Eventyrlig legeplads åbnet af glade børn
Hillerød - 12. december 2018 kl. 03:28
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnene trippede spændt og forsøgte at holde varmen, mens de voksne holdt taler og takkede hinanden for et godt samarbejde.

Den nye legeplads på Posen blev tirsdag indviet efter flere måneders arbejde. Tilbage i maj deltog 20 børn i en workshop, hvor de kom med input til den nye legeplads, og i går kunne børnene så endelig kaste sig ud i at rutche, gå på line, gynge, løbe, klatre, lege i sandkassen og gå armgang på legepladsen. Kommunen selv kalder det for en »eventyrlig legeplads«, hvor parforcejagtlandskabet, kongerne og slottet er omdrejningspunktet for leg til børn i alderen to til 12 år.

Lars Ole Skovgaard og Christina Høi Skovdal, der begge sidder i Børne-, Familie- og Ungeudvalget og har været med i legepladsens arbejdsgruppe, var blandt talerne.

Byen der havde det hele
Christina Høi Skovdal fortalte børnene et eventyr om byen, som havde det hele, men hvor de voksne havde glemt at lege.

- Nu drog børnene fra byen ud i den store verden for at finde svar på, hvordan de kunne få mere leg i byen. De drog til den højt ærede borgmester fra byen, som man skulle tro havde det hele: »Borgmester. Vi mangler en eventyrlig legeplads, som skal ligge lige der, hvor det store slot med den spejlblanke sø ligger«. Men borgmesteren kunne ikke lige finde pengene til legepladsen og sagde til børnene: »Det er en god ide, men vi skal først finde penge til at bygge den«. Og længe skulle der gå før borgmesteren og det halve kommunerige havde fundet penge i den gamle kommunekasse, for den var blevet begravet under det nye rådhus, hvis hjem var på en af de åbne marker. Det viste sig, at kommunekassen var blevet gemt af en tidligere borgmester, som hellere ville bruge pengene til en ny svømmehal, men det er en helt anden historie, sagde Christina Høi Skovdal blandt andet.

Den nye legeplads er blevet støttet med 250.000 kroner fra Statens Kunstfond og 100.000 kroner fra Nordea Fonden og er skabt i samarbejde med Thing Brandt Landskab og kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede