19. maj 2021
Formand Inge Prier. Kunstgruppen Majkat holder foårsudstilling hos Pharmakon. Her ses værker af gæstekunstner Folmer Kristensen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Formand Inge Prier. Kunstgruppen Majkat holder foårsudstilling hos Pharmakon. Her ses værker af gæstekunstner Folmer Kristensen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Majkat klar til forårsudstilling og kunstdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Majkat klar til forårsudstilling og kunstdage
Hillerød - 10. marts 2017 kl. 05:51
Af Tore G. C. Rich

I denne uge har Hillerøds over 30-årige kunstnergruppe Majkat klargjort dens forårsudstilling på Pharmakon, Milnersvej 42. På søndag den 12. marts er der fernisering fra klokken 14.00-16.00, hvor borgmester Dorte Meldgaard (K) åbner udstillingen og Ullerød Gospelkor underholder, mens der er lotteriudlodning af medlemmernes kunstværker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Udstillingen, der er åben for alle i perioden 12. marts til 20. april, rummer både medlemmernes kunst, der pryder vægge og gulve med deres nyeste værker inden for skulptur, maleri, akvarel, foto, keramik, grafik og mundblæst glas, foruden gæstekunstnernes værker.

Normalt er der kun en gæstekunstner, men i år er der to. Dels fordi Majkat selv har mistet kunstnere, ved naturlig afgang, medlemmerne er blevet ældre, og dels fordi bestyrelsen gerne ville have en billedkunstner og en glaskunstner for at favne de forskellige udtryksformer.

Billedkunstneren er Folmer Kristensen fra Virum. Hans abstrakte malerier har inspiration fra bygninger, vand og sten.

- Det er lyriske, farverige, fabulerende og sanselige billeder. De er lækre at gå til, man bliver nysgerrig på dem. De har flere lag, og man kan gå ind i dybden, siger Inge Prier, formand for Majkat og selv skulptør og billedkunstner.

Glaskunstneren er Laura Madsen fra Vejby. Hun viser mundblæst unika-glas. Det meste er stærkt farverigt i gult, orange, grønt og rødt, nogle i kendte former, som en bowle, et fad og en vase, andre i mere udefinerbare former. Og så er der en enkelt helt klar glasform, som derfor ikke er den, man lægger mærke til som den første, men måske er mere langtidsholdbar i et privat hjem (værkerne er til salg).

Laura Madsen er nemlig optaget af klart glas med symbolik i, og ser man efter, ser man måske et ansigt. Og skinner solen, kommer der effekter med skygger, lyder det.

Udstillingen er også en del af Hillerød Kunstdage 24.-26. marts.

I alt er der 13 aktive kunstnere i Majkat. Medlemmerne kommer især fra Hillerød, og derudover fra Hillerøds omegn. Men der er behov for flere nye medlemmer, for de ældre medlemmer stopper efterhånden.

Interesserede kunstnere kan læse mere på Majkat.dk eller kontakte kunstnergruppens sekretær Merete Deichmann på deichma@getnet.dk,

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?