25. oktober 2021
Cheftræner Anton Davidsen, sportschef Lars Laybourn og Darko Vicic, en af klubbens faste ungdomstrænere. 

Privatfoto
Cheftræner Anton Davidsen, sportschef Lars Laybourn og Darko Vicic, en af klubbens faste ungdomstrænere. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rutine og ungdom skal løfte Hillerød Tennis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rutine og ungdom skal løfte Hillerød Tennis

Der er sket en stor forandring i ledelsen af byens tennisklub.

Hillerød - 27. september 2021 kl. 11:05
Af Niels Idskov

Rutine og ungdom danner parløb i den duo, der efter en del turbulens på trænersiden, skal føre Hillerød Tennis- og Padelklub tilbage på rette spor. De er begge ansat med officiel start 1. oktober, men er allerede trukket i træningstøjet nu, hvor udendørs tennis er ved at lukke ned og indendørs-sæsonen står for døren.

Rutinen er præsenteret af 55-årige Lars Laybourn, og ungdommen af 22-årige Anton Davidsen. De to kender hinanden fra fælles fortid i Gentofte Tennisklub, og det er Lars Laybourn, der har anbefalet klubben at hente Davidsen, som han betragter som et stort trænertalent.

- Jeg glæder mig til at samarbejde med Anton. Det er vigtigt at have en type som ham, der med friske og unge øjne kan bidrage med nye idéer - ved siden af en gråhåret mand som mig, der til gengæld har rutinen, siger Lars Laybourn.

Anton Davidsen har bl.a. været tennistræner i Gentofte og Skovshoved, og han lå som junior i toppen af dansk tennis, indtil en skade satte ham tilbage. Davidsen har været i danske ungdomsfinaler samt i slutkampe på internationalt plan.

Muligheder for udvikling

Lars Laybourn er 55 år og har en fortid i Helsingør, Gentofte og senest Hareskov-Værløse Tennisklub. Han har selv spillet tennis på divisions-niveau og vundet titler på veteran-niveau. Han har afviklet Kronborg Open i hjembyen Helsingør, hvor han en peirode både var sportschef og træner. Laybourn har trænet mange talenter gennem især de senest 12-15 år, hvor han har været tennistræner på fuldtid. Han har taget en del trænerkurser med mere, og han har været rejsende coach med Davis Cup-spilleren August Holmgren.

I rollen som sportschef i Hillerød skal Laybourn i første omgang rundt klubbens baner og lære alle - eller de fleste - spillere at kende, og han betragter det som en god udfordring at få klubben på rette køl. En del elitespillere har forladt klubben i kølvandet af den afgående cheftræner Joachim Bengtsson, men Hillerød Tennis- og Padelklub har stadig mange unge talenter, der kan udvikle sig.

»Jeg kigger fremad, og mit mål - sammen med Anton - er at øge klubfølelsen og sørge for at klubbens medlemmer med hjertet er Hillerød-spillere. Det gælder også for dem, der er aktive i den meget voksende sportsgren padel, som jeg finder meget spændende. I en klub som HTPK skal medlemmerne erkende, at ikke alle vil og kan det samme, men alligevel skal kunne fungere sammen. Det er sådan jeg gerne vil have at en tennjs- og padelklub skal fungere, fastslår Lars Laybourn.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?