18. april 2021
Det bliver muligt at skyde genvej til stationen gennem et grønt område mellem de nye etageejendomme. Illustration: NPV
gallery icon

Se billedserie

Det bliver muligt at skyde genvej til stationen gennem et grønt område mellem de nye etageejendomme. Illustration: NPV
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Postgrunden skal huse både unge og ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Postgrunden skal huse både unge og ældre

Byggeriet på den gamle posthusgrund ved stationen forventes at stå færdigt i 2024

Hillerød - 03. marts 2021 kl. 05:07
Af Tekst og foto: Trine Lønbro Nielsen

Det bliver fortsat et stort etagebyggeri på omkring 10.000 kvadratmeter, som skal erstatte den gamle post- og telegrafbygning på Søndre Jernbanevej lige ved siden af stationen.

Det fastslår ejendomsudviklingsselskabet NPV A/S, der er bygherre bag projektet med Mangor & Nagel som arkitekt, over for Hillerød Posten. Selskabets tidligere planer for grunden er ellers blevet mødt af kritik fra kommunens uvildige arkitekturråd, der blandt andet mente, at byggeriet var for "unødvendigt tungt og rigidt".

De kritikpunkter er nu ved at blive løst gennem dialog med kommunen.

arrow Læs også: Politikere går imod forvaltningen: Grundejer får nej til udstykning

"Vi samarbejder lige nu med Hillerød Kommune om byggeriet. Vi holder os inden for den gældende kommuneplan og tager de tidligere kritikpunkter til os," lyder det fra Kim Lang Sørensen, direktør og partner i NPV A/S.

Grønne arealer og stier

Det var særligt den lange ubrudte sammenhængende facade som fik en bymæssig karakter som en bykarré, der lukkede af mod gaden og skabte en forside og bagside, som Arkitekturrådet ikke mente var hensigtsmæssigt i forhold til byggeriets placering.

Det imødekommer selskabet og dets arkitektfirma Mangor & Nagel nu ved at lave forskellige spring i facaden, nedtrapning i antal etager mod banen samt indgange til området med grønne arealer og hyggelige stier, som alle borgere kan benytte sig af.

"Det skal blive muligt at gå igennem det grønne område, når man skal til og fra stationen, så karrebebyggelsen bliver forskudt - ligesom at byggeriet bliver i forskellige højder," fortæller Kim Lang Sørensen.

Som det hele tiden har været planlagt, skal de nye ejendomme huse både ungdomsboliger, familieboliger og seniorboliger. På den måde skabes der ifølge Kim Lang Sørensen en stor diversitet til gavn for området.

Derudover har byggeriet fokus på fællesskaber og bæredygtighed.

Udover at være i dialog med kommunen har videncentret Byens Ejendomme også projektet på dagsordenen til næste konference 'Hillerød: De store projekter", der løber af stablen til efteråret. Her vil forventningerne og visionerne til byggeriet blive diskuteret.

Tom siden 2018

Den gamle posthus-grund har stået tom, siden PostNord flyttede ud af den gamle bygning i 2018.

Her havde selve postkontoret allerede holdt lukket for almindelige kunder siden 2013, mens distribution af pakker fortsatte, indtil PostNord satte det gamle postkontor til salg i 2018.

arrow Byens nye byggerier kan skabe nye åndehuller
19. august 2020 kl. 06:32 Opdateret: kl. 13:47
arrow Udvalg vil skrue ned for dispensationer
14. august 2020 kl. 16:01 Opdateret: kl. 09:07
arrow Vil omdanne posthusgrund til 210 boliger
07. august 2020 kl. 17:26 Opdateret: kl. 17:26
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?