16. maj 2021
Høje lønninger i Hillerød Forsyning har vakt forargelse, og nu tager politikerne et opgør med lønningerne. Foto: Janne Mulvad
Høje lønninger i Hillerød Forsyning har vakt forargelse, og nu tager politikerne et opgør med lønningerne. Foto: Janne Mulvad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere kræver beskedne lønninger i Hillerød Forsyning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere kræver beskedne lønninger i Hillerød Forsyning
Hillerød - 23. oktober 2020 kl. 04:01
Af Anna Törnqvist Jensen

1,85 millioner kroner inklusive pension til Hillerød Forsynings administrerende direktør Søren Støvring, og 1,11 millioner kroner inklusive pension til selskabets nu tidligere affaldsdirektør Peter Maltha Larsen. Det var årslønnen i 2017 til to af det kommunale forsyningsselskabs topchefer, og det har vakt stor forargelse, siden lønningerne i starten af året blev afsløret.

arrow Læs også: Betaler landets højeste affaldsgebyrer

Nu vil et flertal i Hillerød Kommunes økonomiudvalg, der netop har behandlet et udkast til en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning, kræve, at Hillerød Forsynings bestyrelse skal formulere en lønpolitik, som skal vise, at kommunens selskaber ikke er lønførende.

- Kommuner konkurrerer ikke med store private virksomheder om lønnen. Hvis man i fremtiden skal rekruttere, skal man rekruttere ikke kun på løn, men også på det, at man får mulighed for at tage del i et meget spændende miljøarbejde i en udviklingskommune. Der er andre ting, som er tiltrækkende hos os, siger borgmester Kirsten Jensen (S).

Generelt lægger den kommende ejerstrategi op til skarpere kontrol med Hillerød Forsyning og selskabets bestyrelse.

arrow Forsyningsdirektør er drevet af miljøet, men er kendt for møgsager
04. november 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 16:34
arrow Formand freder Hillerød Forsynings ledelse - men kræver redegørelse
24. oktober 2020 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:12
arrow Kommunalt selskab glemte at få rabat på en halv million
20. oktober 2020 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?