19. september 2020
Rasmus Paludan, der her ses i Fælledparken i København, er sigtet i en ny sag om racisme i en Youtube-video.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Rasmus Paludan, der her ses i Fælledparken i København, er sigtet i en ny sag om racisme i en Youtube-video. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paludan sigtet for racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paludan sigtet for racisme
Hillerød - 03. maj 2019 kl. 03:42
Af Anna Törnqvist Jensen og Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Partilederen for Stram Kurs Rasmus Paludan er af Nordsjællands Politi sigtet i ny sag om racisme. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Røde roser uddeles ved Føtex på dag for byfest og demonstration

Folketingskandidat og leder af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan er sigtet i ny sag om racisme af Nordsjællands Politi.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger er Rasmus Paludan anmeldt for at komme med racistiske ytringer i en af sine Youtube-videoer.

Rasmus Paludan har ikke reageret på avisens henvendelser, og advokat Mette Grith Stage, som onsdag blev ombeskikket forsvarer for partilederen, har heller ikke ønsket at kommentere, hvordan Rasmus Paludan forholder sig til sigtelsen.

- Jeg har hverken talt med klienten eller modtaget sagen, så jeg har ingen kommentarer, skriver hun i en sms til avisen.

Rasmus Paludan blev ved Retten i Glostrup idømt 14 dages betinget fængsel efter straffelovens paragraf 266b for at have ytret sig racistisk om afrikanere i en video optaget i Albertslund i april sidste år. Han har anket dommen til landsretten med krav om frifindelse.

I aften, fredag, ved 19-tiden vil Rasmus Paludan demonstrere nær Holmegårdscentret i Kokkedal, hvor den årlige byfest holdes. Det kunne give anledning til bekymring for byfestens deltagere, men politidirektør Jens Christian von Bülow, Nordsjællands Politi, fastslår, at politiet garanterer for ro og orden i området.

- Folk har en ret til at demonstrere, og det er politiets opgave at beskytte den ret. Så kan der være konkrete steder og tidspunkter, hvor vi kan være nødt til at lave en begrænsning, siger Jens Christian von Bülow og forklarer, at politiet løbende vurderer trusselsbilledet og fra time til time afgør, hvor og hvornår Rasmus Paludan må demonstrere.

Mandag aften blev en planlagt demonstration i Holmegårdscentret med kort varsel flyttet omtrent en kilometer mod nord til udkanten af Kokkedal.

arrow Paludan vil til byfest: Her er politidirektørens ord
02. maj 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?