23. april 2021
Sportshallen ved Hillerødsholmsskolen huser i disse dage over 200 engagerede gamere, som indtil på lørdag skal sidde og spille computer sammen. Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Sportshallen ved Hillerødsholmsskolen huser i disse dage over 200 engagerede gamere, som indtil på lørdag skal sidde og spille computer sammen. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 200 gamere samles i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 200 gamere samles i Hillerød
Hillerød - 20. oktober 2017 kl. 04:37
Af Camilla Fræhr Hansen

Gamere fra hele Nordsjælland kom i går rullende med deres gamerstole fra parkeringspladsen til Hillerødsholmsskolens sportshal med deres stikdåser, sovegrej og computere under armen.

De er nu i fuld gang med at spille computer og træne til de kommende konkurrencer. Det er spil som blandt andre Counter-Strike, Warcraft og Hardstone, som er blandt favoritterne hos spillerne.

Thomas Duhn er kasserer hos Hovedstadens Lan Party Forening (HLPF), som står for arrangementet.

- Vi holder det for at skabe kommunikation på kryds og tværs af unge i hele Nordsjælland. Der er meget socialt samvær i det, selvom de fleste måske ikke tror det, siger Thomas Duhn og fortsætter:

- Selvom de sidder med hovedet inde i skærmen, så er de meget sociale. Hvis man eksempelvis tager Counter-Strike, så handler det om ren og skær kommunikation, fordi du skal vide, hvor dine medspillere står og lægge en plan for, hvad det næste træk skal være. Der er meget strategi i det, siger Thomas Duhn.

Aldersgruppen spænder bredt over de fremmødte computerentusiaster, da den yngste deltager er 11 år og den ældste er 47 år.

- Det går rigtig godt med at have repræsentationer fra forskellige aldersgrupper. Selvom du er 47 år, så kan du godt få tæsk i et computerspil af en, som kun er 11 år, siger Thomas Duhn.

Claus Agerskov på 47 år deltager i arrangementet på Hillerødsholmsskolen sammen med sin søn og fire andre børn, fra hans egen nyopstartede gamerforening A'GamerZ fra Albertslund.

- Vi er kommet for at hygge os og for at prøve vores evner af. Det er sjovt at spille med ungerne, for nogle af dem er virkelig gode, siger Claus Agerskov og fortsætter:

- Det er et fedt arrangement, fordi det netop får fat i dem, som ville sidde alene derhjemme og spille. Det her er et sted, som kan rumme alle, så ingen føler sig udenfor. Nu spiller vi alle sammen og hygger os. Jeg er meget overrasket over, hvor social e-sport egentlig er.

Det er primært unge fra Nordsjællandsområdet, der kommer og deltager i arrangementet.

- Man knytter nogle bånd til nogle forskellige mennesker, som man ikke har mødt før, men som man deler samme interesse med. Det var derfor vi startede foreningen HLPF tilbage i 2003, siger Thomas Duhn.

Det er ikke fordi, at hallen er overrendt med piger. Tværtimod. Men midt i hallen sidder India Bendix Mistry på 14 år fra Birkerød med headset på og har sit fokus rettet direkte mod skærmen. India Bendix Mistry har været en del af arrangementet de sidste fire år.

- Det er sjovt, fordi man møder nye mennesker, og så er her bare mega hyggeligt, siger India Bendix Mistry, som på grund af sine mange deltagelser er vant til at være en af de meget få piger i arrangementet.

- Computere siger bare drenge mere end det gør med piger. Det handler om interesser, siger India Bendix Mistry.

De første par timer er blevet brugt på at varme op til de mange konkurrencer, som bliver afholdt i løbet af de kommende dage. Præmierne er alt fra fede gamerstole til lækre musemåtter. Der er i alt præmier for 44.000 kroner på højkant.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?