21. november 2018
Alternativets regionsrådskandidat Pernille Schnoor og leder Uffe Elbæk var mandag forbi Erhvervsskolen Nordsjælland.
Alternativets regionsrådskandidat Pernille Schnoor og leder Uffe Elbæk var mandag forbi Erhvervsskolen Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønske om mere håndværk i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønske om mere håndværk i folkeskolen
Hillerød - 14. november 2017 kl. 07:28
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er behov for mere undervisning i håndværksfag i folkeskolerne. Det var et af de mere markante budskaber, som folketingsmedlem og regionsrådskandidat Pernille Schnoor (AL) tog med sag, efter hendes besøg mandag hos Erhvervsskolen Nordsjælland på Milnersvej i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mødet foregik sammen med Alternativets leder, Uffe Elbæk, og var en del af en rundtur til de kommuner, hvor Alternativet opstiller til kommunalvalget.

På erhvervsskolen talte politikerne med eleverne om deres drømme og håb for fremtiden.

Pernille Schnoor, der selv tidligere har undervist på en erhvervsskole i Rødovre, gør opmærksom på, at færre elever vælger erhvervsuddannelserne. Ifølge Undervisningsministeriet er knap otte procent færre elever begyndt denne sommer, sammenlignet med sidste år, de fire procent skyldes dog dimensionering af den pædagogiske assistentuddannelse.

Pernille Schnoor fortæller, at hun blandt andet ved besøget i Hillerød snakkede med eleverne om, hvad der skal til, for at flere søger ind, og der kommer mere prestige ind i uddannelsen.

- Der var mange, der sagde, at der skal mere håndværk ind i folkeskolen, de nævnte også, at der er behov for bedre økonomi på erhvervsskolerne, og der skal være mere faglig stolthed, siger Pernille Schnoor, der selv kommer med et løsningsforslag:

- Fx kunne man have udskolingslinjer med håndværk. I dag har man stort set ikke håndværk efter 6. klasse. Der kan regionen finansiere, at man laver projekter på tværs af skoler og erhvervsuddannelser, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk