9. april 2020
Spørgsmålet om, hvorvidt der skal Carlsberg eller Royal Unibrew i hanerne, er der uenighed om. Foto: Jens Wollesen
Spørgsmålet om, hvorvidt der skal Carlsberg eller Royal Unibrew i hanerne, er der uenighed om. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ølstrid om fodboldfest på Posen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ølstrid om fodboldfest på Posen
Opdateret 17. februar 2020 kl. 08:30
Hillerød - 17. februar 2020 kl. 04:03
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når fodboldfans trækker i de rød-hvide farver og skal skåle under den kommende EM-turnering, er der uenighed om, om der skal være Carlsberg eller Royal Unibrew i glassene. DBU har strikket forskellige pakker sammen, som landets kommuner kan købe, og tilbyder alt fra storskærme til et rullende EM 92 museum. DBU vil sprede fodboldstemningen til hele landet under EM og få kommunerne til at byde ind, så de kampe, Danmark er med i, kan vises på storskærme, ligesom en lang række andre arrangementer skal glæde landets fodboldfans. Derfor er Hillerød Kommune blevet spurgt, om de vil spytte mellem 35.000 og 365.000 kroner i fodboldfestlighederne.

- Det er super gode aktiviteter alt sammen. Det ville være skønt, hvis vi kunne lave en fodboldfest med storskærm, men da det er TV3, der har rettighederne til kampene, koster det mange penge at købe den rettighed, konstaterer Hanne Kirkegaard (V), der er formand for Idræts- og Sundhedsudvalget, om tilbuddet fra DBU.

Selvom Hanne Kirkegaard synes, idéen om en fodboldfest er god, har udvalget alligevel skudt beslutningen om at deltage i fodboldfesten lidt til hjørne.

- Vi fik allerede tilbuddet i efteråret, og der valgte vi at sige, at vi gerne ville kigge på det på et senere tidspunkt, fordi vi gerne ville involvere vores fodboldklubber og alle de foreningsaktive, der er. Nu har vi haft en dialog med DBU og forklaret dem, hvorfor vi sagde nej til deres ansøgning i første omgang, og vi stiller gerne op til dialog igen, siger udvalgsformanden.

Hvad skal i hanerne?

Idéen med at inddrage fodboldklubberne er ifølge Hanne Kirkegaard, at de så kan få del i pengene.

- Det vil være fint, hvis man kunne involvere dem, så de f.eks. kunne få en andel af ølsalget, eller hvad det nu måtte være, siger Hanne Kirkegaard.

Men nu har også Royal Stage og Hillerød Events meldt sig på banen. De ser samme muligheder i at lave en fodboldfest.

- Vi vil gerne være med, fordi Hillerød Events og foreningerne kan tjene nogle penge på at sælge øl og andre praktiske ting, siger Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage.

Ifølge Carsten Larsen har Hillerød Events sat 100.000 kroner af til fodboldfestlighederne på Posen, og det er desuden planen, at sponsorater skal indbringe flere penge til et brag af en fodboldfest.

Der er dog lige ét væsentligt punkt, hvor DBU og FrederiksborgCentret ikke er helt enige. For mens Royal Stage har Royal Unibrew som sponsor, og dermed serverer drikkevarer fra Royal, lægger DBU op til, at der skal Carlsberg i hanerne.

- Hvis vi skal lave sådan en fodboldfest, så koster det selvfølgelig nogle penge, men vi kan lave det billigere end DBU, fordi vi dels har samarbejdspartneren Royal Unibrew, og desuden har vi også rettighederne til alle kampe, fordi Heineken (som har en salgsaftale i Danmark med Royal Unibrew, red.) er hovedsponsor for EM-turneringen, siger Carsten Larsen, der også har haft en dialog med DBU. Øllen bliver de dog ikke enige om.

- Vi har stadig gang i snakken, og meldingen fra os er, at vi gerne vil samarbejde. Men der kommer ikke Carlsberg-øl i hanerne, slår han fast og tilføjer:

- Vi kan gøre det større og endnu federe, så man kan vælge DBU's pakke, eller vi kan lave vores, og vi må jo bare sige, at vores er federe og billigere.

Ifølge Hanne Kirkegaard afventer Hillerød Kommune nu, hvad Royal Stage og Hillerød Events når frem til.

- Nu afventer vi, hvad der sker, og hvad de når frem til. Men vi stiller selvfølgelig gerne op til dialog igen, siger hun.