19. januar 2020
De hidtidige hoteltegninger er nu droppet. Politikerne fik i går præsenteret nye tegninger fra arkitekter og bygherren, PFA.Foto: Allan Nørregaard
De hidtidige hoteltegninger er nu droppet. Politikerne fik i går præsenteret nye tegninger fra arkitekter og bygherren, PFA.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forslag til hotel på Markedspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forslag til hotel på Markedspladsen
Hillerød - 20. november 2018 kl. 03:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådspolitikerne mødtes mandag med repræsentanter fra Mikkelsen Arkitekter og bygherren PFA, hvor de fik præsenteret et nyt projekt for et hotel på Markedspladsen.

arrow Læs også: To veje for hotel på Markedspladsen

- Det er et helt andet projekt, vi har fået præsenteret nu. Det ser rigtig interessant ud, og nu skal vi have en politisk drøftelse af det i økonomiudvalget på onsdag, siger borgmester Kirsten Jensen (S) i en pressemeddelelse om det nye forslag.

Mødet er kommet i stand, efter at et enigt Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalg for to uger siden afviste lokalplanen for det milliondyre hotelprojekt på Markedspladsen i Hillerød, som PFA Pension står bag.

Nej tak til højt hotel
I flere måneder forinden havde udvalgets politikere diskuteret udseendet og højden på hotellet, men politikerne kunne hverken lide højden, de røde mursten eller hotellets samlede udtryk, og derfor vendte de til sidst tommelen ned til projektet. Tegningerne havde også mødt massive protester fra borgere, der synes, at hotellet var alt for højt og ikke passede til omgivelserne i tæt på Frederiksborg Slot.

I morgen onsdag mødes Økonomiudvalget, og på dagsordenen står lokalplanen for Markedspladsen, og nu skal de altså også diskutere de nye skitser.

Hvis politikerne vælger at gå videre med det nye projekt, så venter en ny forhøring, hvor borgerne høres, inden arbejdet med lokalplan sættes i gang med høringsperiode, borgermøde og endelig vedtagelse.

Dejligt at de har lyttet
Dan Riise, formand for Arkitektur- Byplan og Trafikudvalget (V) er ligesom Kirsten Jensen positiv over for de nye tegninger.

- Nu har vi fået præsenteret et nyt forslag, som ser godt ud, og det vil vi gerne arbejde videre med. Det er dejligt, at arkitekter og bygherre har lyttet til os og også selv har tænkt videre over projektet, siger Dan Riise i pressemeddelelsen.

Tegningerne er endnu ikke klar til offentliggørelse, men Dan Riise understreger, at borgerne vil blive hørt tidligt i processen.

arrow Forslag: Hotel bygges i fire-fem etager
23. november 2018 kl. 03:16 Opdateret: kl. 21:32
arrow Politikere afviser hotelprojekt
07. november 2018 kl. 15:55 Opdateret: kl. 16:08
arrow Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat
01. november 2018 kl. 04:09 Opdateret: kl. 21:39