24. november 2020
De 70 rækkehuse på Milnersvej, som bliver lejeboliger, kommer til at ligge på vejen Amtmandshave, besluttede politikerne. Illustration: Årstidernes Arkitekter
De 70 rækkehuse på Milnersvej, som bliver lejeboliger, kommer til at ligge på vejen Amtmandshave, besluttede politikerne. Illustration: Årstidernes Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vej har fået sit navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vej har fået sit navn

Politikere afviste forslag fra både bygherre og lokalråd og fandt på helt tredje vejnavn

Hillerød - 19. november 2020 kl. 17:28
Af Mette Dolmer Thygesen

Nu er navnet fundet til den vej, hvor 74 nye rækkehuse er ved at blive bygget på Milnersvej 45 i Hillerød.

arrow Læs også: 70 nye rækkehuse på Milnersvej bliver lejeboliger

Politikerne i kommunens Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget valgte på deres møde forleden, at vejen skal have navnet Amtmandshave.

Nej til Herlufs Have

Bygherren havde ellers foreslået Herlufs Have med inspiration fra Herluf Trolle, mens Hillerød Bys Lokalråd havde foreslået Blomsterengen. Men ingen af de to navne faldt i politikernes smag, fortæller formand Dan Riise (V):

"Vi fandt på et helt tredje navn, nemlig Amtmandshave, fordi det ligger lige ved Amtmandsvej. Så vi blev enige om, at det var praktisk med et kvarter, der hed noget med 'amtmand'. Vi synes ikke, at navnet Blomsterengen passede særligt godt til området, og der er i forvejen meget, der hedder noget med Herluf Trolle mange steder i Hillerød, også i vestbyen, så vi synes ikke, det giver mening, at sprede det så meget rundt. Amtmandshave giver mere mening," siger han.

Udvalget har nu bedt om at få en sag på en kommende dagsorden inden for de næste måneder, hvor det bliver opdateret, hvilke områder i kommunen der peger på hvilke vejnavne.

"Så kan vi forberede os mere og ikke tage vejnavnene sag for sag," siger Dan Riise.

Geværløbet og Slyngelvej

Kommunen har i foråret sidste år opdateret den seneste liste over mulige vejnavne.

Her er adskillige forslag, blandt andre Geværløbet, Bangebuksalle, Jagtmarken, Vådeskudsvangen, Fasandræbervej, Stigbøjlen, Sløringstorvet, Brumbassevænget, Shihtzugade, Krikanden, Smutvejen, Ridderpladsen, Borgmuren, Systolen og Slyngelvej.

Men det blev altså ingen af de navne, som den nye vej får.

OBS: I den trykte udgave af Hillerød Posten fremgik det, at vejen skulle hedde 'Amtsmandshave' - men der havde altså sneget sig et 's' for meget ind, da det korrekte vejnavn er Amtmandshave.

arrow Boligprojekt på Milnersvej kan nu gå i gang
12. december 2019 kl. 19:00 Opdateret: kl. 01:16
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?