23. maj 2019
Der er fokus på at lære i stedet for på lektier i den nye cafe på Hillerødsholmskolen, der er drevet af frivillige fra Red Barnet Ungdom. Pressefoto
Der er fokus på at lære i stedet for på lektier i den nye cafe på Hillerødsholmskolen, der er drevet af frivillige fra Red Barnet Ungdom. Pressefoto
Foto: Photographer Julie Helquist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cafe på Hillerødsholmskolen skal hjælpe børn med at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny cafe på Hillerødsholmskolen skal hjælpe børn med at lære
Hillerød - 08. november 2018 kl. 22:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny cafe på Hillerødsholmskolen skal være med til at vække lysten hos børn, der har problemer med skolelivet. Læringscafeen drives af frivillige fra Red Barnet Ungdom og er en del af partnerskabet »Mod på skolelivet« mellem Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom. Partnerskabet skal give fagligt og socialt udsatte børn lyst til læring, kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse og bedre muligheder for at få det liv, de ønsker sig.

Læring skal være tryg
Læringscafeen på Hillerødsholmskolen er et frivilligt tilbud til børn der går på mellemtrinnet, og her supplerer engagerede unge frivillige lærernes arbejde ved at hjælpe børnene til at lære på aktive og alternative måder. De frivillige møder børnene i et miljø uden præstationskrav, hvor børnene trygt kan øve sig i det de synes er svært, fra tysk grammatisk til gruppesamarbejde. Læringen sker for eksempel gennem tabel-stikbold eller vendespil med hovedstæder, for i læringscafeen er der fokus på, at aktiviteterne skal være sjove og inddragende.

Caroline Rasmussen, der er frivillig for læringscaféen på Hillerødsholmskolen, glæder sig til at gøre en forskel:

- Jeg håber at vi frivillige kan være med til at skabe et rummeligt og trygt miljø, hvor børnene kan få de bedste mulige forudsætninger for at lære. Jeg glæder mig super meget til at lære fra mig og give de her børn en god oplevelse, siger hun i en pressemeddelelse.

De unge hjælper
De unge frivillige klædes af Red Barnet Ungdom på til opgaven gennem en stærk og fleksible organisering, samt løbende uddannelse og kompetenceudvikling. Den frivillige indsats koordineres tæt med lærere og pædagoger, således at barnets behov altid er i centrum. Programleder for Læringsindsatsen i Red Barnet Ungdom, Lotte Juul Mikkelsen, er imponeret over de frivilliges gå-på-mod for at gøre en forskel for børnene:

- De frivilliges engagement og store interesse i at være sammen med børnene vil gøre en kæmpe forskel. Børnene bliver mødt med en oprigtig interesse og en smittende glæde og engagement, hvilket gør læringscaféen til et rart sted at være. Det giver børnene et andet syn på læring og lektier, som er med til at styrke børnenes faglige selvtillid og ofte også deres trivsel i skolen generelt.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede