22. oktober 2018
Intet er afgjort i Hillerød, hvor der igen er tæt løb i kampen om at blive det største parti mellem Venstre og Socialdemokratiet, hvilket igen kan gøre de mindre partier til tungen på vægtskålen.Fotoo: Kim Rasmussen
Intet er afgjort i Hillerød, hvor der igen er tæt løb i kampen om at blive det største parti mellem Venstre og Socialdemokratiet, hvilket igen kan gøre de mindre partier til tungen på vægtskålen.Fotoo: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny borgmester på vej i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny borgmester på vej i Hillerød
Hillerød - 22. november 2017 kl. 00:03
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød får en ny borgmester. Men om det bliver en rød, blå eller lilla af slagsen, står endnu ikke klart, selv om alle stemmer var talt op omkring klokken 23.30. Der var nemlig endnu engang dødt løb mellem Venstre og Socialdemokratiet.

arrow Læs også: Ni politikere siger farvel til Hillerød Byråd

Der var ti mandater til Venstre og ni til Socialdemokratiet og dermed ikke en klar afgørelse på, hvem der skal have borgmesterposten i Hillerød fra 1. januar.

Men der er stadig fra både S og V lagt op til en bred løsning.

- Det bliver så tæt som vi havde forventet, det ville blive. Men som vi hele tiden har sagt, så skal vi have en bred konstituering og et bredt samarbejde i byrådet, sagde Klaus Markussen (V).

Og stort set enslydende lød det fra hans modstander, Kirsten Jensen (S).

- Vi vil gerne have et byråd, hvor vi samarbejder bredere, gerne med alle partier, sagde hun og glædede sig over sit partis fremgang, som denne gang er sket uden at have borgmesterposten som platform.

Radikale går frem og får to mandater, og dermed står partiets spidskandidat Christina Thorholm i en stærk position og kan ende som tungen på vægtskålen.

- Vi vil gerne ind og fylde den plads på den samlende midte med to personer, siger Christina Thorholm, som også har tilbudt sig som borgmester. Den mulighed stod stadig åben tirsdag aften.

- Vi kan jo se på stemmefordelingen, at Hillerød by er meget socialdemokratisk og meget Venstre, og det er de to partier, der har det folkelige mandat. De to partier bør finde ud af, hvem der bliver borgmester. Kan de ikke det, vil jeg gerne være den, der samler - men vi laver ikke en model som de konservative gjorde i 2013. Vi skal have en bred konstituering, sagde hun.

De konservative var tilgengæld godt på vej ud i mørket. Med en tilbagegang, der i aftes tydede på at ende på næsten fem procent, står borgmesterpartiet til at få en lussing af vælgerne. Partiet står til at miste to af de tre mandater, partiet fik i 2013, og er dermed nede på et enkelt.

- Tilbagegang tror jeg ikke, der er nogen, der håber på. Jeg synes, vi har lavet en god kampagne, og vi har gjort hvad vi kunne, siger borgmester Dorte Meldgaard (K).

Til gengæld strøg Nye Borgerlige ind med spidskandidaten Mette Thiesen i front.

- Vælgerne straffer, at man ikke overholder sine aftaler, sagde hun om sine stemmer, som hun formentligt har taget med sig, da hun forlod sit gamle parti.

Der var også tilbagegang til Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens SF går et mandat frem. Der bliver ikke plads til Kristendemokraterne i byrådet, og der blev heller ikke noget mandat til Alternativet og Liberal Alliance er ude af byrådet.

arrow Hillerøds nye borgmester er fundet
22. november 2017 kl. 18:23 Opdateret: kl. 19:37
arrow Situationen uafklaret: Stadig forhandling om borgmesterkæde
22. november 2017 kl. 14:54 Opdateret: kl. 14:58
arrow Dorte Meldgaard: De kan bare ringe
22. november 2017 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk