15. juni 2021
Kim Lintrup, kommende chef for Frederiksborg Brand og Redning, er ikke bekymret for nedskæringerneFoto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Kim Lintrup, kommende chef for Frederiksborg Brand og Redning, er ikke bekymret for nedskæringerneFoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny beredskabschef: Hjælpen er tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny beredskabschef: Hjælpen er tæt på
Opdateret 21. oktober 2015 kl. 09:21
Hillerød - 21. oktober 2015 kl. 07:28
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Der er ikke nogen grund til at frygte, at borgerne ikke får den hjælp, de har brug for hurtigt nok, når det nye beredaskab bliver indført til næste år. Det slår den kommende beredskabschef for Frederiksborg Brand og Redning, Kim Lintrup fast.

arrow Læs også: Tidligere politiinspektør bliver ny beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand og Redning

I lørdags kunne man her i avisen læse, hvordan talsmanden for brandmændene i på Falckstationen i Hillerød, Per Johansen, advarede mod at gennemføre de foreslåede nedskæringer, som betyder, at stationen mister en tanksprøjte som 2. udrykningsenhed, en vandtankvogn og bådberedskabet. Desuden ændres vagtholdet fra 14 til otte brandmænd. Han er blandt andet bekymret for, om hjælpen fra de omkringliggende stationer kommer hurtigt nok frem til Hillerød, især hvis deres brandslukningskøretøjer er ude på andre opgaver. Han fremhævede den voldsomme brand på Hillerødholmsalle i forrige weekend, hvor 35 personer måtte reddes ud gennem vinduerne ved hjælp af stiger, fordi dørene var barrikaderede på grund af renovering.

Kim Lintrup, nuværende beredskabschef for Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab og kommende beredskabsdirektør for Frederiksborg Brand og Redning beroliger dog:

- Man skal huske, at der var nogle forhold omkring den brand, som ikke var i henhold til de gældende regler på området. Det er klart, at når der er elementer ved sådan en brand, som gør, at borgerne ikke kan komme ud, så besværligør det også brandvæsnets indsats. Hvis nu renoveringen og adgangsforholdene var, som de skulle være, så er jeg ikke sikker på andet, end at alle beboerne var kommet ud - også med det nye beredskab, siger han.

Opgaven med at spare på beredskabet kommer ovenfra. Det kommunale og det statslige redningsberedskab skal i alt beskæres med 300 millioner kroner over de kommende år. Det er i forbindelse med sidste års kommunalforhandlinger aftalt, at besparelser for 175 millioner kroner blandt andet findes ved at sammenlægge landets 87 beredskaber til 20 større enheder. Derfor etableres Frederiksborg Brand og Redning for Gribskov, Furesø, Hillerød, Egedal, Halsnæs og Frederikssund kommuner, hvor stationerne skal assistere hinanden med mandskab og køretøjer.

Kim Lintrup forklarer:
- Det nye system lægger op til øget samarbejde. Vi finder lynhurtigt ud af, hvor de nærmeste brandstationer, der kan støtte op, er, hvis Hillerøds ressourcer ikke er stærke nok til den melding, der kommer ind. Man skal også huske, at hjælpen ikke behøver at komme fra Frederikssund eller Helsinge. Den kan sagtens komme fra Fredensborg, Birkerød eller Allerød, der hører under Nordsjællands Brandvæsen. Hvis en borger ringer 112, så sendes der en alarm videre til beredskabet. Ud fra den melding sammensættes en udrykning, som passer i størrelsen. Den nærmeste station vil blive kaldt med det, den har. Hvis der allerede på meldingen står, at branden eller ulykken er lidt større, så bliver der med det samme sendt bud efter hjælp andre steder fra, siger Kim Lintrup.

Foreslaget om serviceniveauet i det nye beredskab er endnu ikke godkendt. Beredskabskommissionen har udarbejdet et planforslag, som inden for de næste 14 dage kommer i høring. Høringssvarene kommer ind i løbet af november eller december, og herefter skal de behandles af kommissionen, som skal godkende planforslaget. Herefter skal forslaget til afstemning i alle seks byråd, hvor politikerne skal tage stilling til det. Kim Lintrup vurderer, at det tidligst bliver til marts, at ændringerne træder i kraft.

arrow Beredskabschef fratræder efter aftale
09. juli 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:16
arrow Beredskab hjemsender to chefer
25. juni 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 14:25
arrow Godt første år for samlet beredskab
02. januar 2020 kl. 08:46 Opdateret: kl. 08:46
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?