26. oktober 2020
Galleriernes ene ankerbutik, Netto, lukker om få uger.
Galleriernes ene ankerbutik, Netto, lukker om få uger.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu lukker Galleriernes Netto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu lukker Galleriernes Netto
Opdateret 25. januar 2014 kl. 06:51
Hillerød - 25. januar 2014 kl. 06:00
Af Janne Mulvad

Hillerød: Om få uger bliver den sidste billige mælk solgt fra Netto i Gallerierne, som nu opgiver at have butik i det efterhånden helt tomme shoppingcenter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der mangler kunder, og så mangler der omsætning. Eftersom Gallerierne efterhånden er tømt for butikker, fravælger kunderne centeret, og så fravælger de også os. Det kan vi se på omsætnigen, siger Carsten Hadsbjerg, udviklingschef i Netto.

arrow Læs også: Centeret, der aldrig fik kunder i butikken

Netto har ligget i Gallerierne siden åbningen i 2006, og her var Carsten Hadsbjerg også med.

- Det var en søndag, og der var så mange mennesker, siger udviklingschefen.

Siden er menneskemængden i Gallerierne svundet noget ind.

- Der er jo sket meget i det center gennem de syv år. Da Kvickly i Slotsarkaderne lukkede, kom det Gallerierne til gode, og da Bilka kom flyttede det nogle folk tilbage igen. Folk har jo mulighed for at tilvælge og fravælge, og det er desværre nok gået ud over Gallerierne og de butikker, der er tilbage derinde. Gallerierne mangler butikker, og Gallerierne mangler liv, siger Carsten Hadsbjerg.

Ligesom mange andre butikker i centeret havde Netto en lejekontrakt med Gallerierne, der var uopsigelig i syv år. I november sidste år udløb den. Og nu benytter Netto altså lejligheden til at sige farvel og tak, selv om det inden jul så ud som om, at ejeren af Gallerierne, investeringsselskabet European Retail havde overbevist butikken om, at den skulle blive liggende.

- Men nu er beslutningen taget, siger Carsten Hadsbjerg, som ikke kan oplyse den præcise lukningsdag. Men den 1. marts skal butikken være ude af lokalerne, og dermed er Netto ude af Hillerøds centrum, selv om butikken har overvejet at finde en anden placering i bymidten.

- Netto kan ligge rigtig mange steder og vi har også overvejet den gamle Irma (i Slotsgade, red). Men vi har både en Føtex og en Bilka, som er en del af Dansk Supermarked, så bymidten er dækket ind i forhold til Dansk Supermarked, siger Carsten Hadsbjerg.

De 15-25 medarbejdere i butikken regner han med, man vil kunne et job til i et andet supermarked.

- Heldigvis har vi over 450 butikker. Så det kan vi godt finde en løsning på, siger han.

Tomas Rosendal, som varetager markedsføringen for centerets nu ganske få butikker, synes at det er ærgerligt, at Netto forsvinder og Gallerierne dermed må føje et 800 kvadratmeter stor lejemål til listen over ledige butikslokaler i centeret.

Rosendal er alligevel optimist på Galleriernes vegne.

- Når Netto vælger at lukke, er det endnu et nederlag til det her stækkede center. Og det er ærgerligt. Men det er måske noget af det, der skal til, for at man kan få vendt bøtten i centeret. Så jeg er sådan set positiv. Jeg tror på, at det at man får endnu et nederlag, vil gøre, at man ser på en løsning fremadrettet, som er mere positiv, siger han.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til Nettos lukning fra bestyrelsesformand i European Retail, Franz Paludan.

arrow Investorer opgiver butikker
28. november 2019 kl. 05:09 Opdateret: kl. 17:42
arrow Sydhavnsburger rykker ind i Hillerød
27. februar 2019 kl. 15:22 Opdateret: kl. 15:44
arrow Centeret i bymidten booster salget
23. februar 2019 kl. 08:56 Opdateret: kl. 17:57
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?