12. juli 2020
Det nye renseanlæg på Solrødgård blev allerede indviet i maj sidste år, hvor viceborgmester Klaus Markussen (V), der også er formand for Hillerød Forsyning, fik lov at klippe den røde snor. Først nu får prestigeprojektet et lovligt plangrundlag. Foto: Allan Nørregaard
Det nye renseanlæg på Solrødgård blev allerede indviet i maj sidste år, hvor viceborgmester Klaus Markussen (V), der også er formand for Hillerød Forsyning, fik lov at klippe den røde snor. Først nu får prestigeprojektet et lovligt plangrundlag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver milliardprojekt lovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver milliardprojekt lovligt
Hillerød - 22. november 2019 kl. 05:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en streg i regningen, da Planklagenævnet ophævede både lokalplan og kommuneplantillæg for Hillerøds milliarddyre prestigeprojekt Solrødgård, der dermed var blevet opført på ulovligt grundlag. Nu bliver plangrundlaget dog bragt i orden, og Økonomiudvalget har godkendt både en ny lokalplan og en ny miljøvurdering for Solrødgård.

arrow Læs også: Underkendt prestigeprojekt har fået bøde for udledning af spildevand

- Der var lavet nogle formelle fejl, og der var nogle beskrivelser, der manglede, i det oprindelige plangrundlag. Det er på plads nu, og det er rigtig godt, at lokalplanen kommer på plads. Det bliver godt, siger borgmester Kirsten Jensen (S).

Hun fremhæver, at renseanlægget i sig selv er et godt miljømæssigt tiltag.

- Det er jo miljømæssigt vældig godt det nye renseanlæg. Det ville være synd, hvis vi ikke kunne fortsætte brugen af det, når nu det er bedre end det, der var der i forvejen. Vi vil jo gerne have driften af anlægget, fordi det har den høje standard, det har, så det er godt at få papirerne på plads, siger borgmesteren.

Årsagen til, at Planklagenævnet i december 2017 ophævede lokalplanen og kommuneplantillægget for projektet var, at Hillerød Kommunes vurderinger af konsekvenserne for miljøet ikke var gode nok. En del af projektet indebærer nemlig at ændre på udledningen af renset spildevand fra renseanlægget i Hillerød, sådan at Havelse Å og Pøle Å vil få tilført andre mængder spildevand. Derfor skulle Hillerød Kommune som en del af plangrundlaget lave en miljøvurdering, der undersøgte, hvordan ændringerne ville påvirke særligt Arresø og Roskilde Fjord, og den miljøvurdering mente Planklagenævnet altså havde væsentlige mangler.

At Hillerød Kommune har måtte lave hele plangrundlaget om, har kostet mandetimer, konstaterer Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.

- Det er ikke beregnet endnu, hvad det har kostet ekstra, men det har været omkostningstungt. Det vil nok ikke blive gjort op, medmindre der er nogen, der beder om det. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg hellere, vi i så fald skulle bruge de ressourcer et andet sted. Vi kommer ikke længere ved at sidde og undersøge de penge, der er brugt. Jeg synes, vi skal komme videre, siger han.

Han lægger ikke skjul på, at han er rigtig glad for, at Solrødgård nu bliver lovliggjort.

- Det hele er på plads, og alle de mennesker, kommunen har ansat, og dem, de snakker med, er sikre på, at nu er det, som det skal være. Jeg er rigtig, rigtig glad, siger Dan Riise.

Plangrundlaget skal også godkendes af byrådet, inden det er endeligt vedtaget.

arrow Bøde for udledning af spildevand
12. juni 2020 kl. 05:33 Opdateret: kl. 17:23
arrow Politikere uenige om kloakløsning
10. september 2019 kl. 11:56 Opdateret: kl. 15:14
arrow DN: Ingen vækst uden separatkloakering
10. september 2019 kl. 09:57 Opdateret: kl. 15:11
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?