28. november 2020
Nu udstilling på Annaborg med 30 af nordens bedste nutidige akvarelmalere. Udstillingen kan kun ses her.
gallery icon

Se billedserie

Nu udstilling på Annaborg med 30 af nordens bedste nutidige akvarelmalere. Udstillingen kan kun ses her.
Foto: Kenn Thomsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordiske stemninger og samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordiske stemninger og samarbejde
Hillerød - 01. juli 2015 kl. 14:15
Af Signe Mereta Lauesen

- Papirets tykkelse og glathed har en stor betydning for, hvordan farverne arter sig. Nogle kunstnere vælger også at tilføje udklip fra aviser og lignede for at tilføje flere udtryk til maleriet, forklarer Ordførende i Nordiska Akvarellsällskapet (NAS), Marianne Gross, mens hun viser i udstillingen »Strømninger - akvarel fra 5 nordiske lande«. De omkring 160 malerier fra 30 af Nordens dygtigste akvarelkunstnere kan fra torsdag ses i en særudstilling på Annaborg i Hillerød.

Ifølge arrangørerne hentyder titlen til »..vandets bevægelse over papiret, men skal også forstås som strømninger i tiden.«

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Hillerød Kunstforening og NAS, der blev dannet i 1989 for at styrke kendskabet til og arbejdet med akvarelkunst.

- Vi håber med denne udstilling at vise, hvor alsidig og hvor høj kvalitet akvarelkunsten kan være, højne bevidstheden og tiltrække et bredere publikum. Vi vil vise nogle af de retninger, som kunsten bevæger sig i lige nu, siger Marianne Gross til Frederiksborg amts Avis onsdag.

Alle sagde ja

Hun er selv én af de 30 kunstnere, der bidrager til udstillingen.

- Da vi begyndte at planlægge udstillingen, lavede vi en lang liste over de kunstnere, vi rigtig gerne ville have med og sendte en invitation ud til de første 30 på listen - og forventede faktisk, at nogle af dem nok ville takke nej, men til vores held sagde de alle sammen ja, fortæller Marianne Gross.

Billederne blev herefter håndplukket til udstillingen ud fra de forslag, som kunstnerne selv kom med.

- Vi vil jo gerne give et indtryk af, hvor forskelligt kunstner arbejder med akvarel, både når det kommer til teknik, farver og realisme, men samtidig var det vigtigt, at udstillingen ikke blev rodet, men i stedet gav et indtryk af helhed, siger Marianne Gross.

Udstillingen »Strømninger - akvarel fra 5 nordiske lande« kan ses på Annaborg på Frederiksværkgade 2A i Hillerød mellem den 3. juli og den 23. august. Der er gratis entré. Der er åbnet torsdage klokken 15.00- 18.00 og fredage-søndage klokken 12.00- 16.00.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?