12. maj 2021
I dag skal politikerne i Økonomiudvalget tage stilling til, om de vil sælge grunden ved Dyremosegård i Skævinge. De har fået et købstilbud fra en gruppe, som vil opføre en økolandsby med 200 bæredygtige boliger. De skal bestå af en kerne af ler og en skal af plantefibre. Illustration: Morten Agergaard
I dag skal politikerne i Økonomiudvalget tage stilling til, om de vil sælge grunden ved Dyremosegård i Skævinge. De har fået et købstilbud fra en gruppe, som vil opføre en økolandsby med 200 bæredygtige boliger. De skal bestå af en kerne af ler og en skal af plantefibre. Illustration: Morten Agergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niels Holcks købt ud af økoboligprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Holcks købt ud af økoboligprojekt
Hillerød - 09. marts 2017 kl. 05:52
Af Tore G. C. Rich

Niels Holck er ikke længere med i ejerskabet Bæredygtig Bosætning Nordsjælland, der vil købe Dyremosegård i Skævinge. Ejerne er Morten Pedersen og rigmanden Ross Jackson, mens Niels Holck alene er tilknyttet projektet som energikonsulent skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Medie: Rigsadvokat i hemmelige forhandlinger om Niels Holck

Der var flere årsager til, at Hillerød Byråd på et lukket byrådsmøde i februar afviste tilbuddet fra Bæredygtig Bosætning Nordsjælland K/S (BBN), om at købe Dyremosegård i Skævinge for der at bygge 400 bæredygtige boliger, fremgik det her i avisen i går.

Dels var de 32 millioner kroner, som BBN bød, langt under den offentlige ejendomsvurdering på 52 millioner kroner, og endnu længere under kommunens egen købspris i 2007 på 81 millioner kroner. Dels stillede politikere spørgsmål til, om projektet var økonomisk bæredygtigt. Og endeligt blev der stillet spørgsmål til personkredsen bag.

Niels Holck, der især er kendt for sin rolle i nedkastning af våben i Indien i 1995, har været med fra starten i projektet i Skævinge, men han er ikke længere medejer af det. Det oplyser de nuværende ejere af BBN, Ross Jackson og Morten Pedersen, hvilket Niels Holck bekræfter.

Den dansk-canadiske rigmand Ross Jackson var hovedaktionær i Helsebutikken Urtekram, da Urtekram i juni 2015 blev solgt til det svenske selskab Midsona for 215 millioner kroner. Ifølge Finans.dk tjente han og hans forening Gaia Trust 150 millioner kroner på salget.

Ifølge Ross Jacksen ejer han og Morten Pedersen 50 procent hver af BBN, og han fastslår, at de har pengene på plads til projektet i Skævinge.

- Morten Pedersen og jeg har de nødvendige midler til at gennemføre projektet, herunder de nødvendige bankgarantier. Det skal der ikke sås tvivl om, skriver Ross Jackson i en mail til redaktionen.

Og Morten Pedersen tilføjer, at de nødvendige bankgarantier til gennemførelsen af deres købstilbud er bevilget af Merkur Bank. Han ser stadig mulighed for at projektet kan blive til noget i Skævinge:

- Med kommunen er der en konstruktiv dialog omkring de elementer i købstilbudet, der har givet anledning til bemærkninger, skriver han til redaktionen.

arrow Løkke: Bånd til Indien har været frosset ned men er tøet op
18. januar 2019 kl. 13:18 Opdateret: kl. 13:20
arrow Indisk medie: Udlevering af Niels Holck rykker tættere på
01. august 2017 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:08
arrow Minister: Kæmpe muligheder i Indien trods Niels Holck-sag
10. januar 2017 kl. 08:46 Opdateret: kl. 08:48
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?