15. august 2020
Kattene Fiona og Findus får tjekket bisserne af dyrlæge Anne Hoff, trygt i favnen på seks-årige Emmelie og ni-årige Eske. Foto Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Kattene Fiona og Findus får tjekket bisserne af dyrlæge Anne Hoff, trygt i favnen på seks-årige Emmelie og ni-årige Eske. Foto Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mobil dyrlæge giver trygge kæledyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobil dyrlæge giver trygge kæledyr
Hillerød - 25. november 2014 kl. 05:47
Af Signe Mereta Lauesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den frække kat Findus har knækket spidsen på den ene fortand, og nu skal dyrlægen se, hvad grunden mon er. Som regel betyder det en tur på klinikken, men Findus er heldig, for i Hillerød kommer dyrlægen nu på hjemmebesøg. Hele familien Christensen følger med, mens flexdyrlæge Anne Hoff tjekker bisserne på katten trygt hjemme i familiens sofa. Findus' tænder har der rigtig godt.

- Rigtig mange ting, som vaccinationer, sårbehandling og eftersyn kan uden problemer klares ved, at jeg rykker ud med en lille taske, siger Anne Hoff.

Anne Hoff blev uddannet dyrlæge i marts 2009 med faglig differentiering inden for mindre husdyr så som hunde og katte. Efter sin uddannelse fik hun først et vikariat på Greve Dyrehospital og blev derefter fastansat på Blågård Dyreklinik i København, hvor hun fik en bred erfaring med medicinsk og kirurgisk behandling af alt fra mus til store hunde.

- Jeg ønsker, at det både skal være en tryg og god oplevelse for både dyr og mennesker at komme til dyrlæge, men jeg har desværre tit oplevet, at det for dyrene alt for tit er en meget stresset oplevelse at skulle til dyrlæge. Alene transporten hen til dyrlægen er for mange dyr en ubehagelig oplevelse, men også alle de fremmede lyde, lugte og de andre dyr, der tit også er stressede, angste og ophidsede, er med til at gøre en tur til dyrlægen til en dårlig oplevelse, siger Anne Hoff.

Hun har indimellem måttet behandle dyr ude på fortorvet, fordi de var meget utrygge ved at skulle ind på en klinik.

Fleksibelt tilbud

Hun besluttede sig for at vende det rundt, så hun i stedet tog på hjemmebesøg. Siden 2012 har hun haft opdelt sin arbejdstid, så hun havde tre dage på klinikken, og to dage, hvor hun tog på hjemmebesøg. Men da hun kom tilbage fra barsel i august, besluttede hun sig for at blive selvstændig som mobil dyrlæge på fuld tid.

Læs mere om den mobile dyrlæge i tirsdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?