24. februar 2020
Liv Malskær har hesteturisme som sit speciale, og det talte hun om ved konferencen i FrederiksborgCentret. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Liv Malskær har hesteturisme som sit speciale, og det talte hun om ved konferencen i FrederiksborgCentret. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ønsker om flere hesteturister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ønsker om flere hesteturister
Hillerød - 23. september 2017 kl. 06:18
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der er penge i cykelturisme, så må der også være perpektiver i hesteturisme. Det mente i hvert fald langt hovedparten af de fremmødte til konferencen om hesteturisme, som dannede optakt til weekendens Hillerød Horse Show samme sted. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der var tale om en velbesøgt konference med folk fra mange interessegrupper, og blandt talerne var antropologen Liv Malskær, som har speciale i netop hesteturisme, og som i praksis har har arbejdet med det i det vestjyske.

Hun sammenlignede med cykelturismen, der hertillands omsætter for 5,5 mia. kr. om året - i et land, hvor hver fjerde cykler. Hun nævnte, at hele hestesektoren i Danmark - ride- og travsport, events, markeder osv - årligt omsætter for knap 25 mia. kr., at den medfører 20.485 fuldtidsjobs og har en afledt effekt på 326,7 mio. kr.

- Der er ferieryttere, og der er livsstilsryttere, og vi har i Danmark en varieret natur - lige fra Vadehavet over Møns Klint til Gribskov, så der er masser af udviklingsmuligheder her. Tyskerne tegner sig eksempelvis for 30 procent af alle turistovernatninger i Danmark, og vi ved, at der er tre mio. aktive ryttere i Tyskland. Med en samlet og koordineret markedsføring er der masser af potentiale. Også til gavn for landdistrikterne, sagde Liv Malskær.

Hestekonferencen var den første af slagsen her i landet, og hele området mangler en samlet beskrivelse, ligesom det er uden overordnede standarder og kvalitetsbeskrivelser. Nogle erfaringer kan dog drages af f.eks. organisationen FerieRytter, der arbejder med etablering og udvikling af hesteturisme på først Lolland-Falster og derefter resten af landet. Dertil kommer bl.a. Hestegruppen Gribskov, der siden 2013 har arbejdet for at engagere hestenørder og politikere.

Hillerød Horse Show åbnede fredag og har åbent lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-17. Der er mere end 100 udstillere og over 40 clinics, opvisninger med mere på programmet.

Lørdag aften inviteres fra kl. 19 til en aftenclinic med Glock-rytteren Edward Gal, og søndag morgen er der brunch med Tina Lund, der fortæller om sit liv om sit liv som konkurrencerytter, underviser og forretningskvinde.