14. august 2020
Livreddertårnet er fyldt med det udstyr, livredderne bruge til at træne livredning med, for eksempel plasticdukker, der fyldes med vand, når man kaster dem i havet - så man kan mærke, hvordan det er at trække en druknet op af bassinet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Livreddertårnet er fyldt med det udstyr, livredderne bruge til at træne livredning med, for eksempel plasticdukker, der fyldes med vand, når man kaster dem i havet - så man kan mærke, hvordan det er at trække en druknet op af bassinet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredning for sjov og for alvor i svømmehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredning for sjov og for alvor i svømmehallen
Hillerød - 14. november 2019 kl. 07:02
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Svømmehal har fået et livreddertårn, der skal være med til at gøre børn klar til at redde kammerater eller søskende, hvis uheldet er ude i svømmehallen, under en badetur på stranden eller ved swimmingpoolen et sted i udlandet.

- Vi har jo så meget vand omkring Danmark, og mange familier tager til udlandet på ferie med swimmingpools, hvor livredderen sidder og sover. Vi vil gerne have, at så mange børn som muligt kan redde deres søskende eller kammerater, hvis det går galt, siger Laila Rask Alsings, som er daglig leder i svømmehallen.

Sidste uge kunne svømmehallen indvie det nye livreddertårn, som kommer fra Tryg Fonden.

Livreddertårnet er fyldt med det udstyr, man også finder i redningstrekanterne ved kysterne, samt det udstyr, livredderne bruger, som redningskranse, redningstorpedoer, bjærgedukke med mere. Både voksne og børn kan bruge udstyret, og dermed blive klogere på livredning, og i svømmehallen bliver det nye udstyr flittigt brugt i svømmeundervisningen, både på svømmehallens egne hold og til skolesvømningen.

Indtil nu har man bare haft en redningskrans, og undervist ved at tale om, hvad der er inde i redningstrekanterne.

- Nu kan de prøve det af. De kan prøve at tage en redningsvest på i vandet, se, hvor svært det er lyne en lynlås nede i vandet, og hvordan det er at svømme med den, siger Laila Rask Alsing og fortsætter:

- Vi får en hel anden snak, end hvis vi bare ser på et billede. Og børnene er meget energiske i at få tingene til at lykkes, siger hun.

Ud til resten af landet

I livreddertårnet er også et board, som man bruge til at få en druknet person ind til land.

- Før har vi brugt legetøj til at prøve det. Det er godt nok, men det er bare mere ægte med det rigtige udstyr, siger hun.

Det rød/hvide livreddertårn i Hillerød Svømmehal er kun det første af mange. I hele november skal svømmehallen teste tårnet, og siden er det planen, at det skal bredes ud til svømmehaller i hele landet.

- Vi har i mange år arbejdet på at udbrede en livredningskultur i Danmark, og vi oplever hvert år ved vores livreddertårne på strandene en stor interesse for livredning. Nu vil vi med de nye livreddertårne i svømmehallerne forsøge at imødekomme denne interesse og samtidig booste opbygningen af en livredningskultur, hvor flere kan redde sig selv og andre, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

- Vi håber, at det nye livreddertårn vil blive brugt af alle, som har lyst til at udfordre sig selv og samtidig lege og lære i vandet, når de besøger Hillerød Svømmehal. Livredning er ikke kun for os i uniform. Det er en sport, der kan dyrkes af alle i svømmehallen, og det er en vigtig færdighed for alle os danskere, da vi bor i land omgivet af vand, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning og kendt fra DR Ultra-serien "Livredderne".

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?