2. marts 2021
Det ser ikke ud af meget, men om 20-30 år er her en skov.
gallery icon

Se billedserie

Det ser ikke ud af meget, men om 20-30 år er her en skov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legetøj til børn røg ud: Nu er knap 30.000 træer plantet i ny skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legetøj til børn røg ud: Nu er knap 30.000 træer plantet i ny skov
Hillerød - 23. februar 2021 kl. 11:08
Af Camilla Bjørkman Aagaard

I efteråret sidste år indførte Sunset Boulevard et nyt børnekoncept, hvor gæster bidrager til nyplantet skov i Danmark hver gang, de køber en børnemenu. Det gør de i stedet for at modtage et stykke legetøj, der hurtigt bliver smidt ud og er til gene for miljøet.

Foreløbigt har restaurantkæden med hjælp fra Growing Trees Foundation plantet 29.821 træer i Lønsgaard ved Æbelholt Skov i Hillerød.

Ambitionen er at plante 150.000 træer om året, der svarer til 66 fodboldbaner. Coronakrisen har gjort den ambition svær, men de går benhårdt efter det, og nu er de første træer i jorden.

- Vores gæster har taget godt imod vores nye børnekoncept, og vi har plantet lige knap 30.000 træer i Lønsgaard, svarende til cirka 13 fodboldbaner. Lige nu ser det ikke ud af særligt meget, men med tiden vil de beskedne træer vokse sig til en stor og flot skov, som kommer borgerne i området til gode. Det mener vi er meget mere værd end at give vores gæsters børn et stykke legetøj, som ender i skraldespanden efter kort tid, siger

administrerende direktøri Sunset Boulevard Jens Broch i en pressemeddelelse.

Jens Broch mener, at virksomheden har et ansvar, som er vigtigt at løfte.

- Som den største danskejede fastfoodkæder føler vi, at vi har et ansvar for vores danske natur og den planet, vi efterlader. Selvom børnene er glade for legesagerne, er det også for langt størstedelens vedkommende noget helt unødvendigt pap og plastik. Derfor er de sidste stykker legetøj langet over disken i Sunset Boulevard og omsat til en masse træer i blandt andet Lønsgaard, siger han.

Sunset Boulevard har siden 2018 arbejdet på at styrke bæredygtighed og mindske restaurantkædens aftryk skridt for skridt. Det har blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne spiser deres måltid i restauranterne.

Æbelholt Skov er siden 2019, hvor de første træer blev plantet, vokset stille og roligt. Skoven er én af 100 skove, som er blevet rejst i Danmark inden for 30 år.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?