7. marts 2021
Palle Lange Andersen roser det fundament, Hillerød har lavet med Hillerød ByForum. Han ser muligheder i et endnu større samarbejde mellem handel, kultur og sport for at få flere kunder til byen. Foto: Allan Nørregaard
Palle Lange Andersen roser det fundament, Hillerød har lavet med Hillerød ByForum. Han ser muligheder i et endnu større samarbejde mellem handel, kultur og sport for at få flere kunder til byen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lange vil samle byens kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange vil samle byens kræfter
Hillerød - 02. august 2018 kl. 05:47
Af Tore G. C. Rich

Cityforeningen i Hillerød mangler akut en ny formand, efter den nuværende formand, Michael Holm Petersen, har forladt sin stilling som filialdirektør i Danske Bank ved Munkeengen i Hillerød til fordel for en ny stilling i Danske Bank i Lyngby.

Men det er der råd for. Cityforeningen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling mandag den 27. august klokken 08.30-09.30 i Danske Banks kantine på Munkeengen 30 med ét reelt punkt på dagsordenen: Valg af formand. Handelsforeningens bestyrelse anbefaler enstemmigt, at generalforsamlingen vælger den nye filialdirektør i Danske Bank ved Munkeengen, Palle Lange Andersen, som efterfølger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Udover at være ny filialdirektør er 55-årige Palle Lange Andersen også viceområdedirektør i Danske Bank for Nordsjælland med base i Hillerød. Han har arbejdet i Danske Banks filialer i både Ullerød, Farum, Gilleleje, Birkerød og Hørsholm. Bestyrelsen lægger i indkaldelsen vægt på, at han har deltaget i samarbejdet i Gilleleje om at skabe mere liv i byen og har arbejdet otte år i Hørsholm, som også har et godt handelsliv med tilsvarende udfordringer. Bestyrelsen bemærker desuden, at formandsrollen skal varetage Cityforeningens strategi og holde styr på struktur og økonomi.

Palle Lange Andersens erfaringer fra både Gilleleje og Hørsholm ser han også selv som brugbare i Hillerød. Om sin tid som en del af handelsforeningen i Gilleleje siger han til avisen:

- Det var helt specielt. Man var rigtig god til at binde kultur og forretningsliv sammen, så byen stod stærkere. For kunder er kunder på museer, men også i forretninger.

I Hørsholm er byens centrum opdelt i områderne gågaden, Hørsholm Midtpunkt, Trommen og Kongevejs-Centret, og det har været en udfordring, fortæller han.

- Hver især står man stærkt, men man kunne måske stå stærkere, hvis man gjorde det sammen. Det håber jeg, vi kan i Hillerød, siger han og peger på styrken ved at arbejde sammen:

- Det kan gøre Hillerød til et stærkere handelscentrum, men også et stærkere centrum for foreninger, sport og kultur.

- Hillerød er Nordsjællands centrum, det ser jeg det som. Hillerød er den by, som uden sammenligning vil have den største udvidelse i boliger, fastslår Palle Lange Andersen og peger på udvidelserne med Favrholm, i Ullerød, fortætning af bymidten og campus.

- Når vi har projekter, kan vi gøre dem til fællesprojekter. Når der er kulturbegivenheder kan handelen støtte op, og omvendt, så begge dele trækker kunder til. Med 10.000 nye borgere de kommende år kan det være interessant at vise udbuddet, siger Palle Lange Andersen.

Et sådan samarbejde mellem handelsliv og kulturliv sker allerede, fx med Jazz i Rosenhaven, et arrangementet der er kommet i stand i et samarbejde med C4 som en del af bykernevisionen for at tiltrække flere mennesker til bymidtens butikker, hvilket er lykkedes.

Siden er samarbejdet blevet formaliseret i Hillerød ByForum, hvilket man blandt andet har kunne se under Hillerød Slotssø Byfest.

Og Palle Lange Andersen roser da også den model, Hillerød har valgt.

- Med Cityforeningen og ByForum er der lagt et smaddergodt fundament for at tage det videre. Man har tænkt tankerne. Det virker meget tiltalende at arbejde videre med den model, siger filialdirektøren.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?