18. september 2020
Thomas Steinthal er her godt i gang med at vinde Junior-VM i Østrig. Han er dansk seniorverdensmester på både lang, mellem og kort distance og tidligere mange gange juniorverdensmester også på flere forskellige distancer. Foto: Rainer Burmann
gallery icon

Se billedserie

Thomas Steinthal er her godt i gang med at vinde Junior-VM i Østrig. Han er dansk seniorverdensmester på både lang, mellem og kort distance og tidligere mange gange juniorverdensmester også på flere forskellige distancer. Foto: Rainer Burmann
Foto: Rainer Burmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig får pris: Danmarks bedste til 'skattejagt på cykel'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig får pris: Danmarks bedste til 'skattejagt på cykel'
Hillerød - 17. september 2020 kl. 07:05
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Thomas Steinthal får stukket et kort i hånden bare 15 sekunder, før starten går. Der er kun lige tid til at sætte kortet godt fast på styret, før der skal trædes i pedalerne.

Der skal fart på mod løbets første post, men jo hurtigere han cykler, jo større er risikoen for at køre forkert, når han skal finde den hurtigste vej.

- Du kan ikke køre 100 procent stærkt. Jo hurtigere du kører, jo dårligere er du til at tænke. På de gode dage sidder jeg fuldstændig koncentreret i et flow, hvor det kommer intuitivt, hvor meget jeg skal kigge på kortet, og hvor meget jeg skal kigge rundt. Det er en speciel følelse. siger han.

Når 21-årige Thomas Steinthal fra FIF Hillerød Orientering har en af sine gode dage, så er han bedst af alle i Danmark til mountainbikeorienteringsløb.

Han er flere gange Danmarksmester på forskellige distancer og desuden femdobbelt juniorverdensmester i det, han kalder en slags skattejagt på cykel.

I denne uge fik han overrakt Hillerød Elite Idræts Talentidrætspris.

Det taktiske spil
Sporten, der mest bare går under forkortelsen MTBO, er en kombination af orienteringsløb og mountainbike, og den har Thomas Steinthal dyrket i seks år.

En knæskade tvang ham fra almindeligt orienteringsløb og op på cyklen, og der er han blevet.

- Jeg faldt for det psykologiske element. Går det langsomt, kan de fleste følge med rundt. Kører man for stærkt, kan man lave fejl. Jo højere pulsen er, jo sværere bliver det, og det psykiske spil er fedt, siger han.

Mange af løbene foregår i syd- og østeuropæiske lande, hvor sporten er størst. Det giver endnu et taktisk element, når skovene både kan være kuperede og med stenede spor.

- Det er hele tiden ny skov, man kører i, og derfor er man også i konkurrence med skoven. Det giver et ekstra element, og der foregår meget på det taktiske plan, siger Thomas Steinthal.

Vil være verdensmester
Siden modtageren af Talentidrætsprisen sidste år færdiggjorde sin HTX på Unord i Hillerød har han holdt sabbatår, men grundet corona har alle konkurrencer i år været aflyst. Det sker netop som, Thomas Steinthal går op til at være seniorrytter.

Han har dog allerede snuset lidt til voksentilværelsen i form af konkurrencen med verdens allerbedste mountainbikeorienteringsryttere, og han ser muligheder. Ambitionerne er tårnhøje.

- Jeg skal være verdensmester i seniorklassen, det er der ingen tvivl om. Det tror jeg helt sikkert er muligt. Der er chancer allerede fra næste år, selvom det bliver svært. Jeg håber, jeg kan fortsætte den udvikling, jeg er inde i, siger han.

Han tager Talentidrætsprisen som et stort klap på skulderen.

- Det er en meget fin pris og en stor anerkendelse. Jeg håber også, jeg kan inspirere andre, siger Thomas Steinthal.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?